Eigenaar Donovan's over schietpartij: dader is 'held op sokken' en 'verdwaalde cowboy'

De politie doet zaterdagnacht onderzoek in de Peperstraat
De politie doet zaterdagnacht onderzoek in de Peperstraat © 112Groningen
De eigenaar van Donovan's heeft laten weten dat er bij de schietpartij zaterdagnacht bij het café in de Peperstraat geen gewonden zijn gevallen. De politie kon daar tot nu toe geen uitspraken over doen vanwege het lopende onderzoek.
Volgens de lezing van Donovan Maduro op Facebook ontstond er een schermutseling op de overdekte buitenplaats in het steegje naast het café, waar mensen normaal gesproken een sigaretje roken of even af willen koelen. Een man loste met een pistool een schot. Hij verschuilde zich daarna achter een paar vrouwen om vervolgens via de uitgang weg te vluchten, aldus Maduro.

Camerabeelden

De schietpartij vond rond 04.00 uur plaats. Meerdere politie-eenheden gingen met spoed ter plaatse. De horecagelegenheid werd ontruimd en een uitgebreid onderzoek werd gestart, zowel in als rondom het pand.
De dader is vooralsnog voortvluchtig, maar staat wel op camerabeeld. Maduro schrijft over de dader: 'Deze held op sokken, een onbekende, die niet eens 30 minuten binnen was, dacht dat hij in zijn recht stond om als verdwaalde cowboy een schot te vuren met zijn, wat mijn mening is, pretpistool.'

'In 14 jaar nooit wat gebeurd'

Het café biedt op Facebook excuses aan voor de eventuele overlast die op deze avond is veroorzaakt. Verder staat er te lezen: 'De zaak bestaat inmiddels bijna 14 jaar en in die tijd is er nooit wat gebeurd. We zullen de teugels wat strakker aantrekken, dit blijkt dan ook na het corona-tijdperk echt nodig te zijn helaas. Donovan’s is een neutrale plek voor genieters van lekkere muziek en cocktails, voor dansers en danseressen of gewoonweg een plek om te genieten van je welverdiende vrije dag.'
'Ik doe altijd keihard m'n best best dat het vlekkeloos verloopt en dan krijg je dit', zegt Maduro als aanvulling op z'n verklaring op Facebook.
Zondagavond was er voor gasten de mogelijkheid om tussen 20.00 en 21.00 uur de jassen op te halen. Ook dinsdag om 22.00 uur kunnen gasten hun achterbleven jassen en tassen ophalen. Maduro hoopt z'n zaak donderdag weer open te kunnen gooien. 'Dat is natuurlijk ook afhankelijk van het onderzoek. Maar ik heb altijd goede communicatie met de gemeente en politie', aldus Maduro.

Politie terughoudend met info

De politiewoordvoerder zei eerder zondag nog niets nieuws te kunnen melden over deze zaak. 'We zijn zo terughoudend, omdat we het onderzoek heel nauwkeurig willen uitvoeren.' Ook zondag hebben specialisten van de Forensische Opsporing nog onderzoek gedaan in de Peperstraat.