112-nieuws maandag 6 maart: Woningbrand in Siddeburen • 'Schietpartij Donovan's was met echt pistool'

Een hoogwerker uit Delfzijl is ter plaatse
Een hoogwerker uit Delfzijl is ter plaatse © 112Groningen
In dit liveblog houden we je deze maandag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Groningen. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.
De nieuwste update staat bovenaan.

20.55: Brand in woning in Siddeburen

In een woning aan de Hoofdweg in Siddeburen is brand ontstaan. Over de oorsprong van de brand is niets duidelijk, ook is het niet bekend hoe het met de bewoners gaat. Volgens een 112-fotograaf ter plaatse wordt de weg volledig afgesloten. Stichting Salvage is opgeroepen voor de gedupeerden. De stichting verleent eerste hulp bij schade door onder andere brand.

17.45: Motorrijder en auto botsen in Stad

Op de Paterswoldseweg in Stad zijn een motorrijder en een auto bij een ongeval betrokken geraakt. De oorzaak van dit incident is niet duidelijk. De politie en ambulancedienst zijn ter plaatse. Hoe het met de betrokkenen gaat, is niet bekend.
Hulpdiensten zijn op de locatie
Hulpdiensten zijn op de locatie © ProNews

16.15: Nog geen aanhouding in zaak schietpartij Peperstraat: 'Pistool was echt'

De politie heeft nog geen aanhouding verricht in de zaak van de schietpartij bij café Donovan's in de Peperstraat in de stad Groningen. Die vond rond 4.00 uur in de nacht van zaterdag op zondag plaats.
De eigenaar van het café noemde het wapen waarmee is gevuurd een 'pretpistool', maar de politie bestrijdt dat.
'Er is wel degelijk sprake van een echt vuurwapen. Dat pistool hebben we ook aangetroffen', zegt een woordvoerder van de politie. 'Er is ook echt mee geschoten. Het is nog onduidelijk of er ook iemand is geraakt.'
De politie doet zaterdagnacht onderzoek in de Peperstraat
De politie doet zaterdagnacht onderzoek in de Peperstraat © 112Groningen

15.40: Slachtoffer steekpartij Oosterhamriklaan is jongen (16)

Het slachtoffer van de steekpartij aan de Oosterhamriklaan in Stad, zondagavond, is een zestienjarige jongen. dat laat de politie weten. 'Er is op dit moment nog niemand aangehouden.'
De politie laat weten nog steeds tips te kunnen gebruiken.

15.00: Wijkagent spot ontsnapte psychiatrische patiënt in Stad

Dankzij wijkagent Eva Dijkman heeft de politie een ontsnapte psychiatrisch patiënt weer terug kunnen brengen naar de kliniek. Volgens wijkagent Siard Heidanus trof ze de verwarde man aan op het Linnaeusplein in de stad Groningen.
'Hij was twee dagen geleden ontsnapt uit een psychiatrische kliniek', aldus Heidanus, die zegt dat de man in het bezit was van een mes. 'Hij is teruggebracht.'

14.20: Automobilist over de kop bij eenzijdig ongeluk op A7

Op de A7 ter hoogte van de afslag Foxhol in de richting van de stad Groningen, is maandagmiddag een automobilist over de kop geslagen. Hoe dat kon gebeuren is niet duidelijk.
Over de toestand van de chauffeur en of er meerdere inzittenden waren is niets bekend.

12.30: Kattenbakvulling laat hulpdiensten uitrukken naar Bedumerstraat in Stad

De brandweer heeft een gedeelte van de Bedumerstraat in de stad Groningen enige tijd afgesloten. Ook waren meerdere woningen tijdelijk ontruimd.
'We kregen de melding dat er mogelijk gevaarlijke stoffen zijn vrijgekomen', aldus woordvoerder Jesse Mol.
Uiteindelijk bleek het te gaan om een persoon die bij het vullen van de kattenbak niet lekker was geworden. 'Dat het allemaal zo lang heeft geduurd komt omdat we het zo veilig mogelijk hebben willen doen', zegt Mol. 'Dat achteraf blijkt dat dit aan de hand was weet je vooraf niet.'
De Bedumerstraat is dicht
De Bedumerstraat is dicht © ProNews

10.35: Gaslek in Groningen

Tijdens werkzaamheden aan de Jacques Perkstraat in de stad Groningen is een gaslek ontstaan. De brandweer is aanwezig. Netbeheerder Enexis komt ook ter plaatse.
De plaats van het gaslek aan de Jacques Perkstraat in Groningen
De plaats van het gaslek aan de Jacques Perkstraat in Groningen © ProNews

10.20: Gaslek in Spijk

Aan de Havenweg in Spijk is een gaslek ontstaan tijdens werkzaamheden met een graafmachine. De brandweer is ter plaatse. De plek van het lek is afgezet.
Gaslek aan de Havenweg in Spijk
Gaslek aan de Havenweg in Spijk © ProNews