BV Veendam laat kansen onbenut

VEENDAM - BV Veendam heeft aan de Langeleegte met 0-0 gelijkgespeeld tegen Helmond Sport. De ploeg is daardoor nog steeds niet zeker van een plek bij de eerste vijf in de Jupiler League. Veendam had in de tweede helft de winst naar zich toe kunnen trekken, maar de vele kansen werden niet benut.
In de eerste helft gebeurde er vrijwel niets. Veendam slaagde er niet in het spel te maken en de tegenstander onder druk te zetten. De afwezigheid van de geschorste spelers De Leeuw, Apau en Rozema was merkbaar.
De eerste kans van de wedstrijd was voor Helmond Sport. Na ruim 20 minuten schoot Velasco vanaf de rand van het strafschopgebied hard op de vuisten van doelman Peter van der Vlag. Daarna werd de wedstrijd iets levendiger. Met name de slotfase leverde kansen op. Veldmate en Van der Linden waren voor de Brabanders kansrijk. Marnix Kolder had Veendam vlak voor rust op voorsprong kunnen zetten. Hij tikte de bal gehinderd door een tegenstander net naast.
Veendam kwam na rust goed uit de starblokken. In het eerste kwartier waren er kansen voor Petrit Hoxhaj en Kolder. De spits zag onder meer een snoeihard genomen vrije trap gekeerd worden door keeper Van Westerop.
Hoxhaj kreeg even later de bal niet langs de keeper na een goed lopende aanval. Veendam nam daarna wat gas terug, maar bleef de wedstrijd controleren. Lambooij miste vervolgens oog in oog met de keeper. Kolder was dichtbij een doelpunt na een slappe terugspeelbal. De hoek was te lastig. Het slotoffensief leverde geen kansen op.
BV Veendam blijft op de vierde plaats staan in de Jupiler League met 52 punten uit 33 wedstrijden. Volendam en Cambuur zijn genaderd tot twee punten. Veendam moet volgende week winnen of gelijkspelen tegen Volendam om zeker te zijn van een plek bij de eerste vijf. Bij een nederlaag is men afhankelijk van Cambuur.