Reder onderzoekt tijdelijke uitwijkmogelijkheden voor MS Romantika

MS Romantika in de Eemshaven
MS Romantika in de Eemshaven © FPS/Jos Schuurman
Holland Norway Lines (HNL) onderzoekt uitwijkmogelijkheden voor z'n veerboot MS Romantika. De reder moest de voorbije weken al meerdere malen afvaarten schrappen omdat de aanlegplaats in de Eemshaven bezet is.
Eén van de uitwijkmogelijkheden waar MS Romantika tijdelijk zou kunnen aanleggen zou de haven van Emden zijn. Woordvoerder Annebel Nillessen Blaauw van HNL wil dat niet bevestigen. 'We bekijken momenteel alle mogelijke scenario's', zegt ze.

Geen eigen aanlegplaats

Het probleem waar HNL mee kampt is dat ze in de Eemshaven geen eigen aanlegplaats heeft. Onder het motto 'wie het eerst komt, die het eerst maalt' kan de de kade bezet zijn. Is dat het geval, dan kan de Romantika niet aanmeren, geen passagiers aan boord nemen en niet afvaren.
'We zoeken naar een oplossing voor het probleem dat we nu ondervinden met de ligplaats in de haven', zegt Nillissen Blauw. 'Dat houdt in dat we alle mogelijke scenario's en opties langsgaan om te bepalen welke de beste oplossing biedt voor de garantie van de afvaarten.'

Later deze week een oplossing

De reder kan verder nog niets concreets zeggen. 'We verwachten later deze week zelf naar buiten te komen met meer info.'