Groninger kroegeigenaren woedend op Eredivisie Live

GRONINGEN - Groningse kroegeigenaren zijn woedend op Eredivisie Live. De zender vertoont liever een wedstrijd van Feyenoord dan die tussen FC Groningen en ADO Den Haag.
FC Groningen speelt zondag de uitwedstrijd tegen ADO Den Haag. Een spannende wedstrijd met als inzet de vierde plek op de ranglijst. Desondanks heeft Eredivisie Live besloten om de wedstrijd niet live uit te zenden. Het voetbalkanaal kan maximaal vier wedstrijden tegelijkertijd uitzenden. Dat werden de wedstrijden van de drie clubs die bovenaan het klassement staan en de wedstrijd Feyenoord-VVV.
Dit tot grote frustratie van veel kroegbazen, onder wie Gerhard Sannes van voetbalcafé De Kachel in de stad. Hij heeft een licentie gekocht om de wedstrijden in zijn kroeg uit te zenden. Doordat de wedstrijd zondag niet wordt uitgezonden loopt hij klandizie mis.
FC Groningen-directeur heeft een brief gestuurd naar de zender om zijn onvrede te uiten. Of dat iets uithaalt is maar de vraag. Er zijn landelijk meer fans van Feyenoord, weet Sannes. 'Maar je moet niet over je heen laten lopen', aldus de kroegbaas.