Muzikant bestolen van gitaar op Groninger hoofdstation

GRONINGEN - Oscar Reyers uit Groningen is totaal ontredderd. De muzikant is zijn dierbare gitaar, een oranje Gretsch Hollowbody, kwijt. Gestolen op het station in Groningen.
Reyers is student aan de School voor de Kunsten in Groningen en heeft zijn gitaar daar hard bij nodig. Bovendien is het niet de eerste de beste oefengitaar, maar een speciaal jubileumexemplaar.
Donderdagavond om kwart over twaalf liep hij de Burger King op het hoofdstation binnen, kwam twee minuten later weer naar buiten en zag tot zijn grote schrik dat zijn gitaarkoffer was verdwenen. Reyers hoopt dat iemand de dader heeft zien lopen en dat deze te achterhalen is. Hij houdt zelf verkoopwebsites in de gaten en is bij diverse muziekzaken langs geweest om te horen of iemand daar zijn Gretsch heeft proberen te verkopen. Tot dusver geen succes. Zijn moeder deed zaterdag een oproep in het Radio Noord-programma Café Martini. Zij is verontwaardigd, zeker toen ze vernam dat er geen enkele camera hangt op het hele treinstation.