112-nieuws dinsdag 7 maart: Auto botst op boom tussen Peize en Stad • Politie vindt overleden persoon in woning in Leek

De auto belandde na de botsing met de boom dwars op de weg
De auto belandde na de botsing met de boom dwars op de weg © Persbureau Meter
In dit liveblog houden we je deze dinsdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Groningen. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.
De nieuwste update staat bovenaan.

20.10: Politie doet onderzoek naar gevonden lichaam in Leek

De politie heeft in een woning aan De Dam in Leek een overleden persoon aangetroffen. De omgeving van de woning is afgezet met linten en een speciale unit van de recherche is ter plaatse om sporenonderzoek te doen. Een woordvoerder van de politie geeft aan dat er onderzoek wordt gedaan naar de doodsoorzaak.
Een speciaal team van de politie is aanwezig
Een speciaal team van de politie is aanwezig © Venema Media

18.10: Auto botst op boom tussen Peize en stad Groningen

Op de Groningerweg tussen Peize en en de stad Groningen is even na 18.00 uur een auto tegen een boom gebotst. Vermoedelijk is de bestuurder er zonder kleerscheuren vanaf gekomen. De auto heeft met name aan de voorzijde schade.
De weg was deels afgesloten door de politie. Door het ongeluk moesten weggebruikers in beide richting rekening houden met vertraging.

18.00: Auto op de kop op de N366

Op de A.G. Wildervanckweg (N366) ter hoogte van Ter Apelkanaal is een auto van de weg geraakt en op de kop beland. Het is niet duidelijk wat de oorzaak is van het ongeval. Brandweerploegen uit Ter Apel en Nieuwe Pekela waren ter plaatse, eveneens als politie en de ambulancedienst. Hoe het met de inzittende(n) gaat, is niet bekend.
Meerder hulpdiensten zijn bij de auto
Meerder hulpdiensten zijn bij de auto © Herman van Oost

16.30: Een persoon aangehouden voor drugsbezit in Stad

De politie heeft één persoon aangehouden wegens drugsbezit op de Timorstraat in Groningen. Dit gebeurde na een voertuig controle, aldus een politiewoordvoerder. De politie zoekt nog naar een tweede persoon die ook betrokken was bij het drugsbezit.
Een politie te paard ter plaatse bij de Timorstraat
Een politie te paard ter plaatse bij de Timorstraat © 112Groningen

11.20 Ruiten van zeker vijftien auto's in Winschoten vernield

Minstens vijftien auto's zijn afgelopen nacht vernield in de omgeving van de Parklaan en Piet Heinlaan in Winschoten. Volgens de politie is dat rond 3.00 uur gebeurd. Getuigen zouden twee jongemannen hebben gezien.
Van meerdere auto's zijn de ruiten ingeslagen. De politie kan op dit moment nog niet zeggen of dit het werk is van vandalen of van inbrekers. In de omgeving zijn wel verschillende spullen gevonden die zeer vermoedelijk uit een auto zijn weggenomen. Het gaat onder meer om een handtas van vermoedelijk een verpleegkundige en een gereedschapskoffer van aannemer BAM Noord.
Van meerdere auto's in Winschoten zijn ruiten ingeslagen
Van meerdere auto's in Winschoten zijn ruiten ingeslagen © Marijn Buijse/112 Groningen
Volgens een politiewoordvoerder is er tot nu toe één aangifte opgenomen. Andere gedupeerden hebben zich al wel gemeld en doen later aangifte. De politie roept slachtoffers en getuigen op zich te melden. Ook is de politie op zoek naar camerabeelden, van bijvoorbeeld deurbellen of dashcams.
Afgelopen weekend werden er ook al spiegels van auto's vernield aan de Abel Tasmanstraat in Winschoten. Tot nu toe hebben hiervan twee slachtoffers melding gemaakt bij de politie.