112-nieuws woensdag 8 maart: Tweede verdachte aangehouden voor mogelijke beroving • Hennepkwekerij in Wildervank opgerold

De politie doet onderzoek nar de toedracht van het ongeval
De politie doet onderzoek nar de toedracht van het ongeval © Persbureau Meter
In dit liveblog houden we je deze woensdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Groningen. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.
De nieuwste update staat bovenaan.

19.05: Auto en fietser met elkaar in botsing bij Westerbroek

Op de kruising Rijksweg West (N860) en Nevelslaan bij Westerbroek zijn even na 19.00 uur een auto en een fietser met elkaar in botsing gekomen. De fietser raakte daarbij gewond en is overgebracht naar het ziekenhuis.
De auto heeft schade aan de voorzijde. Over de aanleiding van het ongeluk is nog niets bekend.

17.10 Hennepkwekerij in Wildervank opgerold

De politie heeft woensdag een hennepkwekerij in Wildervank opgerold. In een ruimte werden 96 hennepplanten aangetroffen.
In een andere ruimte vonden agenten bijna vier kilo aan henneptoppen die lagen te drogen. De auto van de bewoner is in beslag genomen.

16.30: Tweede verdachte aangehouden na melding beroving in Stad

Voor de mogelijke beroving in de Driehovenstraat in Stad van afgelopen vrijdag is een tweede verdachte aangehouden. Het gaat om een 17-jarige jongen uit de stad Groningen, meldt de politie.
Een 19-jarige man werd eerder al opgepakt. Hij had zich na het incident verschanst in een woning aan de IJsselstraat. Agenten rukten in kogelwerende vesten uit om hem in de kraag te vatten. Dat was volgens de politie nodig omdat bij de beroving van een scooter met een vuurwapen zou zijn gedreigd. In de woning werden vervolgens, naast de verdachte, vuurwapens en munitie gevonden.
De 19-jarige verdachte is inmiddels weer op vrije voeten, maar blijft verdachte. De 17-jarige jongen die zondag is opgepakt zit voorlopig nog vast. Volgens de politie waren meerdere personen betrokken bij de mogelijke scooterroof. Zij droegen onder meer bivakmutsen, zagen getuigen.

11.40: Pand ontruimd vanwege vreemde lucht Akerkhof

Een pand aan het Akerkhof in Groningen is woensdagmorgen ontruimd, omdat er een vreemde lucht werd geroken. Voor de zekerheid werd de straat ook afgezet.
Volgens een woordvoerder van de brandweer stond 'een mannetje of vijftig' buiten.
De brandweer heeft metingen verricht in het pand, maar er is geen gas gemeten. Het pand en de straat zijn inmiddels weer vrijgegeven.
Het pand aan het Akerkhof is ontruimd en de straat is afgezet
Het pand aan het Akerkhof is ontruimd en de straat is afgezet © 112groningen

9.45: Auto te water in Ten Boer

Op de Rijksweg in Ten Boer is woensdagmorgen tegen half acht een auto te water geraakt.
De bestuurder kon op tijd uit de auto komen. Het voertuig is volledig onder water verdwenen.
Mogelijk is gladheid de oorzaak van het ongeluk. De weg was wit door sneeuw.

6.00: Alteveerster treft twee inbrekers aan in zijn woning

Een bewoner van de Beumeesweg in Alteveer heeft in de nacht van dinsdag op woensdag rond 04.30 uur twee inbrekers in zijn woning aan getroffen. Het hele verhaal lees je hier.
De politie in Alteveer
De politie in Alteveer © Persbureau Meter