Noord Scoort #9: Pakje chocomel van opa Blokzijl en Marle is 'bazin' van GHHC

Zou de lichaamshouding van Thijmen Blokzijl en zijn opa op een familieband duiden?
Zou de lichaamshouding van Thijmen Blokzijl en zijn opa op een familieband duiden? © RTV Noord
Nu Thijmen Blokzijl (18) in het eerste van FC Groningen speelt, is zijn opa zijn vaste seizoenkaartmaatje kwijt. Toch is hij apetrots op zijn kleinzoon, zegt hij in de Noord Scoort van deze week.
Als Noord Scoort de twee samenbrengt op hun 'vaste plekkie' in de Euroborg valt op dat ze toch wel erg op elkaar lijken. Daarnaast verrast opa zijn kleinzoon én de Noord Scoort-crew op zijn traditionele traktatie: een pakje chocomel en een chocoladereep. Daarna verhuist de hele familie mee richting De Kuip, waar Noord Scoort na de wedstrijd tegen Feyenoord getuige is van een mooie ontmoeting met Thijmen.
Pakje chocomel op tribune Euroborg

Routinier van 25

Wie goed genoeg is, is oud genoeg. Dat bewijst Marle Brenkman, die op haar 25e aanvoerder is van de hockeysters van GHHC en ze bij de hand neemt richting promotie naar de hoofdklasse.
Marle Brenkman, bazin van GHHC

Diemers opnieuw in groenwit?

De man met misschien wel de beste traptechniek van FC Emmen mag het in latjetrappen laten zien. En dat is mooi, want Mark Diemers speelde vroeger in het groenwit van FC Groningen, en was kort geleden dicht bij een terugkeer.
Diemers in Latjetrappen

Ook in Noord Scoort:

We zien de slaapkamer van Thijmen Blokzijl en horen dat mama Blokzijl niks met voetbal heeft. Ook praat De Koffiecorner over de rol van scheidsrechter Joey Kooij in de uitwedstrijd tegen Feyenoord en zijn we weer getuige van spektakel bij de ijshockeyers van GIJS.
De video's in dit artikel zijn fragmenten uit de uitzending. De volledige Noord Scoort van deze week kun je hier zien:
Noord Scoort maandag 6 maart

Bekijk ook: