112-nieuws vrijdag 10 maart: Auto's van de weg, vermoedelijk door gladheid • Drugsarrestaties in Westerkwartier • Woningbrand in Stad

De auto is in het water beland
De auto is in het water beland © 112Groningen
In dit liveblog houden we je deze vrijdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Groningen. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.
De nieuwste update staat bovenaan.

23.30: Auto te water in buitengebied Veendam

Vlak buiten Veendam is vrijdagavond laat een automobilist het water in gereden. Dat gebeurde op de Vosseveld, aan de oostkant van Veendam. Mogelijk was de bestuurder door de gladheid niet bij machte het voertuig op de weg te houden. De inzittende kon zelfstandig de auto verlaten en is inmiddels aan de kant. De hulpdiensten ontfermen zich verder over hem of haar.

22.15: Auto tegen boom in Niekerk

Aan de Doctor K. L. van de Veenlaan in Niekerk is vrijdagavond een auto tegen een boom gereden. Het voertuig heeft aan de voorkant een flinke deuk opgelopen en werd door een berger meegenomen.
Welke rol de gladheid speelde bij het ongeluk is onduidelijk. De bestuurder kwam voor zover bekend met de schrik vrij.
De auto reed in Niekerk tegen een boom
De auto reed in Niekerk tegen een boom © Auke Mulder/112Groningen

21.00: Automobilist raakt van de weg bij Hoogezand

Op de Kielsterachterweg (N385) bij Hoogezand is vrijdagavond een automobilist van de weg geraakt en in een drooggevallen sloot beland. De bestuurder verloor mogelijk door de gladheid de macht over het stuur. Er waren geen andere voertuigen betrokken bij het ongeluk.
De hulpdiensten zijn inmiddels aanwezig en brengen in kaart wat de schade is.
De auto ligt op de zijkant in de droge sloot
De auto ligt op de zijkant in de droge sloot © 112Groningen

20.30: Aanhouding na dreiging geweld met lachgasfles

Een persoon die overlast veroorzaakte met het gebruik van lachgas is vrijdag aangehouden op het Damsterplein in de stad Groningen. Handhavers van de gemeente Groningen wilden een proces-verbaal opmaken tegen de lachgasverbruiker, maar hierop nam hij een gevechtshouding aan en dreigde hij uit te halen met de lachgasfles, meldt het handhavingsteam. Een oproep van de handhavers om de fles los te laten bood geen soelaas. De persoon is overmeesterd en even later aangehouden door de politie.

14.15: Brand in woning Oosterpoortbuurt Stad

In een woning aan de Van Sijsenstraat in de Oosterpoortbuurt in Groningen heeft vrijdagmiddag brand gewoed.
Omdat niet duidelijk was of er nog personen aanwezig waren in de woning, riep de brandweer versterking op. Uiteindelijk bleek niemand in het huis te zijn.
De brand is inmiddels geblust.

13.35: Schuurbrand op camping in Opende

In een schuur op camping De Watermolen in Opende is vrijdagmiddag brand uitgebroken. Om aan voldoende bluswater te komen, werd een tweede bluswagen ingezet.

13.15: Sappemeerster (70) niet door misdrijf om het leven gebracht

De 70-jarige Fanny de Vries uit Sappemeer is niet door een misdrijf om het leven gekomen. De politie heeft het onderzoek gesloten.
Hier werd de Sappemeerse gevonden
Hier werd de Sappemeerse gevonden © RTV Noord

10.30: Geen explosieven maar munitie gevonden in Woldendorp

De politie en de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) hebben donderdagmiddag bij een woning aan de A.E. Gorterweg in Woldendorp munitie gevonden. In eerste instantie spraken omstanders over explosieven. 'De munitie werd bij toeval ontdekt en stond niet op scherp. In zulke gevallen roepen we standaard de EOD op vanwege hun expertise', zegt een politiewoordvoerder. 'We waren daar aanvankelijk vanwege een medische melding.'
De EOD heeft de munitie in beslaggenomen en die wordt vernietigd.

10.25: Meerdere aanhoudingen in Westerkwartier

De politie heeft in de gemeente Westerkwartier de afgelopen week meerdere aanhoudingen verricht. Alle arrestaties hielden verband met handel in drugs, laat de politie op Facebook weten.
Bij een inval in een woning in Tolbert werden vorige week donderdag softdrugs aangetroffen. Daarop werden twee inwoners van 17 en 20 jaar uit Westerkwartier aangehouden.
Een dag later werd in een woning in Leek een zak met softdrugs in beslag genomen. Een 16-jarige inwoner uit Westerkwartier moet hierover later een verklaring afleggen.
Weer een dag later, op zaterdag, constateerden agenten de overdracht van harddrugs bij de pinautomaat aan de Oldebertweg in Tolbert. Hierbij werden twee personen van 17 en 18 jaar, beiden uit de gemeente Westerkwartier, aangehouden.

7.55: Automobilist slipt en belandt naast A28 bij Eelde

Tussen Eelde en Haren is vrijdagmorgen een automobilist als gevolg van de gladheid in een slip geraakt en naast de rijbaan beland. Het ongeval zorgt voor vertraging.
De chauffeur kwam met de schrik vrij.
Rijkswaterstaat waarschuwt op de A28
Rijkswaterstaat waarschuwt op de A28 © Persbureau Meter

7.50: Automobilist botst op boom in Finsterwolde

Op de Ekamperweg in Finsterwolde is vrijdagochtend een automobilist van de weg geraakt en op een boom gebotst. Het ongeval werd waarschijnlijk veroorzaakt door gladheid.
De chauffeur is door ambulancepersoneel gecontroleerd. Het is onbekend of de persoon is meegenomen naar het ziekenhuis.
Het ongeluk in Finsterwolde
Het ongeluk in Finsterwolde © Marije Timmer/112Groningen

6.55: Gewonden bij frontale aanrijding op Drentse Mondenweg

Op Drentse Mondenweg bij 2e Exloërmond zijn vrijdagochtend twee automobilisten frontaal op elkaar gebotst. Daarbij raakten beide chauffeurs gewond.
Over de ernst van de verwondingen is niets bekend, maar behalve de brandweer kwamen ook drie ambulances en de traumahelikopter ter plaatse.
Hoe het ongeluk kon gebeuren wordt onderzocht. De weg is afgesloten voor alle verkeer in verband met de hulpverlening.
Hulpdiensten ter plaatse op de Mondenweg
Hulpdiensten ter plaatse op de Mondenweg © Persbureau Meter