BV Veendam in tweede ronde play-offs tegen Helmond Sport

VOLENDAM - BV Veendam speelt in de tweede ronde van de play-offs tegen Helmond Sport. De ploeg eindigde als vierde in de Jupiler League. De laatste competitiewedstrijd tegen Volendam eindigde in 2-2. Veendam kan zich de komende twee weken voorbereiden op de nacompetitie. Het eerste duel is op donderdag 19 mei aan de Langeleegte.
Voor beide ploegen was de inzet een plek bij de top vijf van de Jupiler League. Op die manier werd de eerste ronde van de play-offs ontlopen. Veendam had genoeg aan een gelijkspel. Volendam kon zich dat ook permitteren, maar was dan wel afhankelijk van het resultaat van Cambuur.
Veendam kreeg de eerste kans van de wedstrijd. Mitch Apau versnelde op het middenveld en mocht ongehinderd doorlopen richting het doel van de tegenstander. Zijn schot werd gekeerd door Volendam-keeper Ruiter. In de rebound ketste de inzet van Marnix Kolder af op een verdediger. Ook Volendam was in de beginfase dicht bij een doelpunt. Topscorer Platje schoot hard voor het doel van Veendam langs. Het duel kende daarna lange tijd geen hoogtepunten. Volendam liep zich regelmatig stuk op de verdediging van Veendam. De ploeg van trainer Joop Gall gokte in die fase met name op de snelheid van Anco Jansen. De aanvaller was een aantal keren z'n tegenstander te vlug af. De voorzetten waren onnauwkeurig.
Naarmate de eerste helft vorderde kreeg Veendam goede kansen om de score te openen. Apau schoot van afstand net naast, Cijntje zag een inzet die als voorzet bedoeld was op het nippertje gekeerd worden en De Leeuw kreeg de bal op een meter afstand niet over de doellijn. Volendam sloeg vervolgens toe na balverlies van Veendam op het middenveld. Platje verscheen vrij voor doelman Peter van der Vlag. Hij schoof de bal simpel langs de keeper. Veendam had voor rust op gelijke hoogte moeten komen. Cruz Vicente schoot in kansrijke positie tegen Ruiter op. In tweede instantie schoot Michael Jansen te slap in. Op slag van rust kwam Veendam goed weg toen een treffer van Platje werd afgekeurd vanwege buitenspel.
Vlak na rust verdubbelde Volendam de voorsprong. Jack Tuyp kreeg een niet te missen kans na voorbereidend werk van Platje. Er ging opnieuw balverlies op het middenveld aan vooraf. Veendam bleef het ondanks de tegenslag proberen en liet bij vlagen goed voetbal zien. Uit een prima aanval via De Leeuw en Kolder rondde Lars Lambooij beheerst af. Veendam had Volendam na de aansluitingstreffer volledig in de tang. Eerst kopte Kolder over en even later miste Anco Jansen een dot van een kans. Trainer Joop Gall wisselde drie keer om de gelijkmaker te forceren. In blessuretijd kreeg Veendam loon naar werken. Kolder schoot de bal hard binnen uit een vrije trap.