Kromowidjojo, Verlaan of Geluk: de winnaar van de 23ste 'Wie is de mol?' is bekend

Ranomi Kromowidjojo geeft Jurre Geluk (de mol) een schouderklopje
Ranomi Kromowidjojo geeft Jurre Geluk (de mol) een schouderklopje © Martin Drent/RTV Noord
Het zit erop. Zaterdagavond werd duidelijk dat Ranomi Kromowidjojo niet de mol was in het 23ste seizoen van het televisieprogramma 'Wie is de Mol?' Dat was Jurre Geluk. De ex-zwemster uit Sauwerd werd verliezend finalist.
Onderzoeksjournalist Daniël Verlaan won het programma, zo werd zaterdagavond bekendgemaakt tijdens een live-uitzending bij Paleis Soestdijk in Baarn.
Vlak voor de uitzending werd de Olympisch kampioene uit Sauwerd het minst verdacht door het televisie-publiek. Een kwart van de kijkers dacht dat zij de mol zou zijn. Presentator Jurre Geluk kreeg met 45 procent de meeste verdenkingen. Circa dertig procent van de kijkers zat op Daniël Verlaan.

'Niemand is verbaasd dat Ranomi hier staat'

Aan het begin van de uitzending van zaterdagavond liet presentator Rik van de Westelaken al weten dat Kromowidjojo niet de mol was. 'Maar dat jij hier staat', zei Van de Westelaken, 'verbaast niemand. Jij bent ex-topsporter, jij weet hoe je om moet gaan met druk, en je weet als geen ander hoe je op jezelf moet vertrouwen.' Om daar aan toe te voegen: 'De rest kon eigenlijk wel inpakken.'
Het tv-publiek had gelijk: Jurre Geluk bleek de mol, en op de trap van paleis Soestdijk in Baarn werd bekend dat Daniël Verlaan het 23ste seizoen heeft gewonnen.
De mol is bekend: Jurre Geluk
De mol is bekend: Jurre Geluk © Martin Drent/RTV Noord

'Molloten' hadden Jurre al langer in het vizier

Fans van het programma (de zogeheten ‘molloten’) hadden Jurre Geluk al meerdere afleveringen in het vizier. De presentator haalde nauwelijks geld op bij opdrachten. Verlaan en Kromowidjojo hebben beiden circa drieduizend euro voor de pot opgehaald.
Kromowidjojo liet bij de start van het programma weten dat ze maar wat graag de mol wilde spelen, zo liet ze weten in haar mollicitatie:
Het 23e seizoen van het televisieprogramma speelde zich af in Zuid-Afrika. Bij ‘Wie is de Mol?’ moeten tien kandidaten opdrachten doen om geld op te halen voor de pot. De mol probeert ongezien de opdrachten te saboteren. De kandidaat die aan het einde de meeste vragen over de mol goed weet te beantwoorden, wint.