Post sprint naar zege in laatste schaatsmarathon van het seizoen

Robert Post kraait het uit na de winst
Robert Post kraait het uit na de winst © Orange Pictures
Robert Post heeft op de valreep nog een overwinning geboekt in de Marathon Cup. De Groninger won de finalewedstrijd in Leeuwarden. Het was ook meteen zijn eerste seizoenszege.
Zijn ploeggenoot Harm Visser won het eindklassement. Daardoor was het dubbel feest bij de Jumbo Visma formatie.

Ronde voorsprong

De vijftiende wedstrijd van het seizoen op kunstijs eindigde in een sprint tussen twee schaatsers. Post moest afrekenen met Daan Gelling uit Huizinge. Het duo maakte deel uit van een kopgroep van acht rijders met een ronde voorsprong op het peloton. Nadat de grote groep gefinished was, versnelden Post en Gelling.
Jorrit Bergsma, ploeggenoot van Post, reed in z'n eentje het gat dicht, maar had niet meer de energie om de twee achter zich te laten. Post versnelde bij het ingaan van de laatste ronde. Gelling kwam richting de streep nog wel dichtbij, maar Post won het sprintduel tussen de twee Groningers op het ijs van de Elfstedenhal in Leeuwarden.

Kleine kans

Post eindigde op de vijfde plaats in het eindklassement. Gelling werd daarin zesde. De beste Groninger is Sjoerd den Hertog. De titelverdediger had nog een kleine kans om de cup te winnen. Daarvoor moest hij de wedstrijd winnen en Visser een aantal plekken achter hem eindigen.
Zover kwam het niet. Visser won de sprint van het peloton en werd negende en pakte vier punten meer dan Den Hertog. Het verschil in het eindklassement groeide daardoor naar negen punten.