GIJS heeft finale van de play-offs in zicht na 20ste zege op rij

Spanning voor het doel
Spanning voor het doel © svdsfotografie
De ijshockeyers van GIJS staan met één been in de finale van de play-offs van de Eredivisie. Op het ijs van Kardinge werd er in de eerste wedstrijd van de halve finale tegen Tilburg Trappers na shoot-outs gewonnen.
Dylan Foks werd de matchwinner. Na een zenuwslopende serie penalty-shots was hij als enige trefzeker. Het was meteen ook de twintigste overwinning van GIJS op rij.

Aftasten

Lange tijd zag het daar niet naar uit. GIJS ging na de eerste periode met een 2-1 achterstand richting de kleedkamers.. De voorsprong kwam vier seconden voor het einde van de eerste twintig minuten tot stand.
Ricards Ozolins had kort daarvoor de stand weer gelijk getrokken na de openingstreffer van Tilburg. Alle drie de goals vielen binnen een kleine vier minuten. De fase daarvoor was het vooral aftasten tussen beide teams.

Schepje bovenop

In de tweede periode ging het tempo omhoog en ging er fysiek gezien een schepje bovenop van beide kanten. Tilburg scoorde als eerste (3-1), maar GIJS kwam terug in de wedstrijd via Vainius Jankauskas.
Ondanks een aantal goede kansen daarna, viel de gelijkmaker niet. Aan de andere kant was GIJS-goalie Matyas Dana zoals zo vaak in dit seizoen niet te passeren.

GIJS meest gelukkige

In de laatste twintig minuten drukte GIJS wel door. Danny Kerstholt en Tim Bartels scoorden en zorgden voor de eerste voorsprong in de wedstrijd.(4-3)
Maar Tilburg was nog niet verslagen. Met nog ruim negen minuten te spelen werd het 4-4. In overtime werd niet gescoord waardoor shoot-outs de beslissing moesten brengen. Daarin was GIJS de meest gelukkige en nam een 1-0 voorsprong in de best of three serie.
Zondag om zeven uur is de tweede wedstrijd in Tilburg.