Lycurgus pakt tweede plek na ruime zege op Numidia

Kyle McCauley staat op het punt het blok van Numidia te verschalken
Kyle McCauley staat op het punt het blok van Numidia te verschalken © JKBeeld
De volleyballers van Samen Lycurgus hebben een belangrijke stap gezet in de kampioenspoule. De Groningers wonnen in eigen huis met 3-1 van Numidia VC Limax en zijn hierdoor gestegen naar tweede plek.
Het was op voorhand een interessant duel tussen de nummers twee (Numidia) en drie (Lycurgus). De Groningers hadden negen punten uit drie duels en de bezoekers twee punten meer, dus was een 3-0 of 3-1 zege voor Lycurgus genoeg om de tweede plek over te nemen. Die plek geeft aan het einde recht op het spelen van de finale om de landstitel.
Lycurgus-coach Arjan Taaij begon net als in de vorige twee duels met Markus Held, Geoffrey van Gent, Ryan Coenen, Kyle McCauley, Niels de Vries, Luuk Hofhuis en Jeffrey Klok.

Sterk begin

De thuisploeg begon sterk en nam al snel een ruime voorsprong in het Alfa-college Sportcentrum (12-5). Aan het einde liepen de bezoekers nog wel in, maar Lycurgus pakte de set met 25-20. In de tweede set kroop Lycurgus iets langzamer weg bij de ploeg uit Sint Odiliënberg, maar de set ging opnieuw overtuigend naar Lycurgus: 25-21.
Ryan Coenen tegenover een driemansblok van Numidia
Ryan Coenen tegenover een driemansblok van Numidia © JKBeeld

Stroeve start

In de derde set had Lycurgus een stroevere start (8-13). De Groningers kwamen wel wat terug, maar tegen het einde liepen de Limburgers weer uit: 20-25.
In de vierde set ging het lange tijd gelijk op, maar richting het einde maakte Lycurgus toch het verschil: 25-22.

Stand

Door de zege staat Lycurgus na vier wedstrijden tweede met twaalf punten, dat is een punt meer dan Numidia. Draisma Dynamo is nog steeds koploper.
Twee uitwedstrijden
Voor Lycurgus staan nu twee uitwedstrijden op het programma. Volgende week zaterdag spelen de Groningers in Apeldoorn tegen koploper Dynamo. Het weekend daarna speelt de ploeg van coach Arjan Taaij in Barneveld tegen Simplex SSS.