Nederlaag voor GIJS, zaterdag in Groningen alles-of-nietswedstrijd

Danny Kerstholt viert zijn goal
Danny Kerstholt viert zijn goal © Stefan van der Spek
De strijd om een finaleplaats in de play-offs van de Eredivisie tussen de ijshockeyers van GIJS en Tilburg Trappers is nog niet beslist. Nadat de Groningers zaterdagavond de eerste wedstrijd op het ijs van Kardinge wonnen, gingen ze in de tweede wedstrijd met 3-2 onderuit.
In de eerste periode werd er niet gescoord in Tilburg. De wedstrijd ontbrandde pas in de tweede twintig minuten.
De Trappers kwamen vroeg in de tweede periode verdiend op voorsprong. Het Brabantse team had een groot overwicht en sloeg toe op het moment dat GIJS met een speler minder op het ijs stond. Guy Kunst zat op de strafbank.

Man meer

GIJS kwam daarna beter in de wedstrijd en kwam op voorsprong via Danny Kerstholt en aanvoerder Thomas Krukovski. Beide keren stond het team van coach Csaba Kersco met een man meer op het ijs. Het lukte GIJS niet om het verschil groter te maken en een voorschot op de finale te nemen.
Tilburg kwam nog voor het eind van de tweede periode op gelijke hoogte. GIJS-goalie Matyas Dana kon een hard schot niet keren en zag de puck tussen zijn benen door in het net vliegen.

Jacht op gelijkmaker

In de laatste periode scoorde Tilburg na ruim drie minuten de winnende treffer. GIJS stond in de slotfase gedurende vijf minuten met een speler meer op het ijs. Maar in deze powerplay kwam er haast geen enkel schot op het doel van Tilburg.
In de laatste minuut werd goalie Dana van het ijs gehaald in de jacht op de gelijkmaker. Het sorteerde geen effect. Tilburg was nog dichtbij de 4-2, maar een schot van afstand miste maar net het lege doel.
Zaterdag opnieuw
De stand in de best of three is nu 1-1. Zaterdagavond om half negen is de derde wedstrijd in Groningen. De winnaar plaatst zich voor de finale om het kampioenschap. De tegenstander wordt Amsterdam of Eindhoven.