112-nieuws maandag 13 maart: Auto's botsen in Hoogezand • Auto belandt naast de weg na ongeval bij Westerbroek

Hulpdiensten bij de botsing op de kruising in Hoogezand
Hulpdiensten bij de botsing op de kruising in Hoogezand © Venema Media
In dit liveblog houden we je deze maandag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Groningen. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.
De nieuwste update staat bovenaan.

16.00: Politie houdt autokrasser aan in Westerkwartier

De politie Westerkwartier heeft een persoon aangehouden die een auto bekraste. Het voertuig stond geparkeerd bij een winkel, en toen de eigenaar naar buiten kwam trof hij de auto vol krassen aan. De vrouw van de eigenaar was in gesprek met de dader, een 65-jarige man uit de gemeente Westerkwartier. De politie heeft hem aangehouden en verhoord op het bureau. De zaak wordt overgedragen aan het Openbaar Ministerie.

14.15: Botsing op kruising in Hoogezand

Twee auto's zijn op de kruising van de Burgemeester van Rooijenstraat met de Van der Duyn van Maasdamweg op elkaar gebotst. Er kwamen meerdere hulpdiensten ter plaatse. De betrokken wagens worden door een berger afgesleept.

12.00: Vlaggenmast waait om bij Euroborg

Door de harde wind is een vlaggenmast voor het pand van het Alfa-college op de Boumaboulevard in Groningen, naast de Euroborg, omgewaaid. De geknakte mast blokkeerde enige tijd het fietspad, maar dat is inmiddels weer vrij. De mast is afgezaagd. Niemand is gewond geraakt. De vlaggen zijn van de andere masten afgehaald.
Vanwege het onstuimige weer heeft het KNMI code geel afgegeven. 'Er kunnen zeer zware windstoten voorkomen, tot 95 kilometer per uur', zegt RTV Noord-weervrouw Harma Boer.
De omgewaaide vlaggenmast voor het Alfa-college aan de Boumaboulevard in Groningen
De omgewaaide vlaggenmast voor het Alfa-college aan de Boumaboulevard in Groningen © Elwin Baas/RTV Noord

10.05: Auto belandt naast de weg bij Westerbroek

Langs de N860 ter hoogte van Westerbroek is een auto van de weg geraakt na een ongeval en in de greppel beland. Er zijn verschillende hulpdiensten aanwezig, omdat iemand bekneld zit. Het verkeer wordt langs de plek van het ongeval geleid.
Beide auto's worden door een berger afgesleept.
Hulpdiensten bij het ongeval in Westerbroek
Hulpdiensten bij het ongeval in Westerbroek © Venema Media

10.00: Bestuurder die vrijdag tegen boom reed, was onder invloed

De automobilist die vrijdagavond in Niekerk tegen een boom reed, was een 21-jarige inwoner van de gemeente Westerkwartier. De beginnend bestuurder had 5,5 keer meer alcohol in zijn lichaam dan de toegestane hoeveelheid. De politie heeft het rijbewijs ingenomen.

09.30: Brandmelding in basisschool blijkt stroomstoring

De brandweer is opgeroepen na een brandmelding in de Dom Helder Camaraschool aan de Onnemaheerd in Stad. Er bleek geen brand te zijn, maar een stroomstoring. De kinderen worden uit voorzorg opgevangen in een naastgelegen schoolgebouw. Enexis is aanwezig om de storing op te lossen en daarna mogen de kinderen het gebouw weer in.
De school in Beijum
De school in Beijum © 112 Groningen

04.10: Automobilist in de greppel bij Veelerveen

Langs de Venneweg bij Veelerveen is een auto in een greppel beland. De bestuurder is volgens een aanwezige 112-fotograaf zelf uit de auto geklommen.
De van de weg geraakte auto bij Veelerveen
De van de weg geraakte auto bij Veelerveen © 112 Groningen