Noord Scoort #10: Sneeuwschuivers in Oldehove en fanatieke mini-Taaij'tjes

Een 8,5 voor de gehaktballen van Oldehove
Een 8,5 voor de gehaktballen van Oldehove © RTV Noord
Wat is de ware reden achter het sneeuwvrij maken van de voetbalvelden in Oldehove? In de Noord Scoort van deze week zie je dat OKVC daar niet alleen sportieve redenen voor heeft.
Het grootste deel van de wedstrijden in Groningen is zaterdag afgelast vanwege de sneeuw. Maar als zanger Marco 'Engelbewaarder' Schuitmaker de derde helft verzorgt, dan halen ze in Oldehove zelfs de trekkers van stal om eerst een eerste en tweede helft te spelen.
Koning Winter verliest van Engelbewaarder

Kroost Taaij leeft mee

Als Lycurgus-coach Arjan Taaij tijdens wedstrijden naar de tribune kijkt, ziet hij drie fanatieke miniversies van zichzelf meeleven. Hoewel zijn kinderen ook kritisch zijn op papa's gedrag langs de lijn.
Mini Taaij'tjes zijn net zo fanatiek als pa

Kopduel in De Koffiecorner

In De Koffiecorner gaat het over het ontbreken van een plan-B bij FC Groningen. Dan was Bas Dost een heel welkome aanwinst geweest. En Martin Drent kan ook nog best koppen, bewijst hij in duel met Niiwino Geertsema.
Niiwino gaat kopduel aan met Martin

Ook in Noord Scoort:

Voor de rest is de derde helft in Oldehove natuurlijk uitgebreid te zien in Noord Scoort, maar zien we ook hoe de rivaliteit tussen FC Groningen en FC Emmen leeft in het tafeltennis, gaan de Groningen Giants weer los en probeert Keziah Veendorp te latjetrappen.
De video's in dit artikel zijn fragmenten uit de uitzending. De volledige Noord Scoort van deze week kun je hier zien:
Noord Scoort maandag 13 maart

Bekijk ook: