Ruim negen kilometer file op A7 tussen Leek en Stad (update)

Maandagmorgen stond er ook al een lange file op dat stuk van de A7
Maandagmorgen stond er ook al een lange file op dat stuk van de A7 © 112 Groningen
Opnieuw staat het verkeer op de A7 tussen Leek en de stad Groningen vast. Om 08.45 uur stond er ruim negen kilometer file. Dit levert weggebruikers een vertraging van 40 minuten op. Ook op andere wegen in en rond Stad is het druk.
Volgens de ANWB beleven we de drukste ochtendspits van het jaar. Verspreid over heel Nederland staat er meer dan 1100 kilometer file. Dit komt vooral door het slechte weer.

Elf dagen vertraging op A7

Maar ook wegwerkzaamheden zijn een oorzaak, zoals op de A7 tussen Leek en Groningen. Daar is sinds maandag 13 maart elf dagen lang een wegversmalling. Tussen Hoogkerk en Groningen-West (afrit 36) is één rijstrook afgesloten. Het verkeer reed daar al op versmalde rijbanen. Nu is dus één van die versmalde rijstroken dicht.

Bus geen optie

Groningen Bereikbaar raadde automobilisten vorige week aan te parkeren op P+R Leek en verder te reizen met de bus. Maar er zijn dinsdag stakingen in het streekvervoer.

In mei nog een keer

De afsluiting duurt tot vrijdagavond 24 maart 22.00 uur. Daarna bestaat de A7 richting Groningen weer uit twee (versmalde) wegstroken.
Van 17 april tot 15 mei en later in de zomer gaat deze rijstrook opnieuw dicht. Ook enkele op- en afritten gaan dan dicht. De afsluitingen zijn nodig voor het project Aanpak Ring Zuid.
Update: dit bericht is aangevuld met de meest actuele informatie.