112-nieuws dinsdag 14 maart: Politie houdt persoon aan in Stad • Auto op de kop in Lauwersoog

In dit liveblog houden we je deze dinsdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Groningen. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.
De nieuwste update staat bovenaan.

23.05: Auto belandt in bosjes op N358

Op de N358 bij de grens tussen Groningen en Friesland is een auto in de bosjes beland. Over de oorzaak van het ongeval is niets bekend. De brandweer was met meerdere voertuigen ter plaatse, het is niet bekend hoe de betrokkenen eraan toe zijn. De brandweer heeft de schijnwerpers op de wagen gezet om te controleren of er geen mensen meer in het voertuig zitten.

22.25: Persoon aangehouden in Stad

Hulpdiensten zijn massaal ter plaatse op de Driehovenstraat in Groningen. Zowel brandweer, ambulance als meerdere politiewagens staan in de straat. Een politiewoordvoerder kon desgevraagd niet vertellen wat er precies aan de hand is. Op foto's is te zien hoe ten minste één persoon aangehouden is. Volgens een 112-fotograaf laat de politie ter plaatse weten dat er sprake is van een 'dreigende situatie'. Het gevaar voor de omgeving zou zijn geweken.

15.45: Auto op de kop bij Lauwersoog

Een automobilist is op de N361 ter hoogte van de Strandweg bij Lauwersoog ondersteboven op het fietspad beland. De bestuurder is op verwondingen gecontroleerd door ambulancepersoneel, maar hoefde niet mee naar het ziekenhuis.
De auto die bij Lauwersoog ondersteboven belandde
De auto die bij Lauwersoog ondersteboven belandde © ProNews

13.00: Marumer aangehouden na rijden onder invloed

In de afgelopen nacht zag de politie in gemeente Westerkwartier een bromfietser rijden op de Noorderweg in Marum. De bestuurder, een 43-jarige Marumer, is aangehouden en testte bij een speekseltest positief op cannabis. Op het politiebureau is ook bloed afgenomen. Het Nederlands Forensisch Instituut onderzoekt hoe hoog de uitslag is van drugswaarden.

11.25: Politie zoekt getuigen van woningbrand Winschoten

De politie is nog steeds op zoek naar informatie in verband met het onderzoek rond de woningbrand aan het Noorderplein in Winschoten. Bij de brand, rond 1 uur in de nacht van zaterdag op zondag, raakte het pand aanzienlijk beschadigd.
Mogelijk is de brand aangestoken. Eerder dit jaar was het pand doelwit van vandalen. Tot nu toe zijn er geen verdachten gehouden. De politie roept getuigen op zich te melden.
Dat geldt ook voor buurtbewoners die camerabeelden hebben, die van belang voor het onderzoek kunnen zijn, zoals beelden van deurbelcamera’s.
De woning in Winschoten liep aanzienlijke schade op
De woning in Winschoten liep aanzienlijke schade op © Gijs Bouman/112 Groningen