Veerboot Eemshaven - Noorwegen vaart opnieuw niet

De MS Romantika
De MS Romantika © Holland Norway Lines
De veerboot van de Eemshaven naar Kristiansand in Noorwegen zal donderdag 16 maart niet vertrekken. Holland Norway Lines (HNL) heeft de afvaart afgeblazen. Het is niet de eerste keer dat de afvaart van de MS Romantika uitvalt.
De veerboot van HNL zou donderdag volgens dienstregeling koers zetten naar het Noorse Kristiansand. Diverse bronnen meldden eerder deze week al aan RTV Noord dat deze afvaart niet door zou gaan. Een woordvoerder van de rederij bevestigt woensdag dat dit inderdaad het geval is: 'We hebben nog steeds hetzelfde probleem met betrekking tot de beschikbare ruimte in de Eemshaven.'

Al langer problemen

Sinds begin dit jaar is het hommeles bij HNL. Door drukte in de Eemshaven zag het bedrijf zich genoodzaakt meerdere afvaarten - soms op het allerlaatste moment - af te blazen. De MS Romantika heeft in de Eemshaven nog altijd geen eigen kade, waardoor het is aangewezen op de openbare kade van Groningen Seaports. Hier geldt het principe 'wie het eerst komt, wie het eerst maalt'.
In februari deed zich ook een incident voor met de MS Romantika. Het schip sloeg toen door harde wind los van de kade. Daarbij vielen geen gewonden.