Vindicat-student maakt excuses en wil garant staan voor kosten ganzen

De ganzen kort nadat ze uit het studentenhuis zijn gehaald
De ganzen kort nadat ze uit het studentenhuis zijn gehaald © Dierenambulance Groningen
Een van de leden van studentencorps Vindicat, bij wie afgelopen weekend twee ganzen zijn aangetroffen, heeft contact opgenomen met René Perdok van Bikers for Animals. Leden van die organisatie ontfermen zich over de twee dieren. De student gaf telefonisch aan garant te willen staan voor de kosten.
'Hij bood zijn excuses aan en wilde ook wel vrijwilligerswerk bij ons komen doen', vertelt Perdok. Hoeveel de gevleugelde gasten uiteindelijk gaan kosten, kan Perdok nog niet zeggen.

Twee weken

De ganzen werden afgelopen weekend door medewerkers van de dierenambulance uit het huis van de Vindicatleden gehaald. De dieren bleken erg verwaarloosd. 'Ze zijn nog steeds super gestrest, maar dat is ook logisch', aldus Perdok. 'Soms duurt het wel twee weken voordat ze weer rustig zijn.'
'Ze zijn vandaag buiten geweest en ook zelf weer naar binnengewandeld', aldus Perdok.

Doodsbedreigingen

Studentenvereniging Vindicat heeft de banden met de betreffende leden voor onbepaalde tijd verbroken. Daarnaast krijgen de inwoners ook een schorsing. Vanwege doodsbedreigingen zijn de bewoners van het pand uit voorzorg elders ondergebracht.