112-nieuws woensdag 15 maart: Supermarkt in Winschoten overvallen • Hennepkwekerij gevonden in Wildervank

De overvallen supermarkt in Winschoten
De overvallen supermarkt in Winschoten © ProNews
In dit liveblog houden we je deze woensdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Groningen. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.
De nieuwste update staat bovenaan.

17.15: Persoon bekneld na ongeval op A7

Op de A7 ter hoogte van de oprit Westpoort heeft een kop-staartbotsing plaatsgevonden. Hierbij raakte één persoon bekneld. Terwijl de brandweer deze persoon bevrijdde, zijn er witte schermen geplaatst. Het slachtoffer is overgebracht naar het ziekenhuis maar is niet zwaar gewond, zo laat een politiewoordvoerder weten. De oorzaak van het verkeersongeluk is niet bekend.
De brandweer plaatste witte schermen
De brandweer plaatste witte schermen © ProNews

16.20: Overval op supermarkt in Winschoten

Een supermarkt aan de Vissersdijk in Winschoten is woensdagmiddag rond 16.00 uur overvallen. Voor zover bekend zijn er geen gewonden gevallen. De politie heeft kort na de overval drie minderjarigen kunnen aanhouden. Het is nog niet bekend of de overvallers iets hebben buitgemaakt.

14.40: Hennepkwekerij ontdekt in woning Wildervank

De politie heeft woensdag een hennepkwekerij ontdekt in een woning in Wildervank. In twee ruimtes zijn ongeveer honderd hennepplanten en 150 stekjes aangetroffen. De auto van de eigenaar is inbeslaggenomen.

9.25: Auto en vrachtwagen botsen op N7 bij Europaweg

Op de invoegstrook van de N7 bij de Europaweg in de richting van het Julianaplein zijn een auto en vrachtwagen op elkaar gebotst. Politie en ambulance zijn aanwezig. Rijkswaterstaat leidt het verkeer om de beschadigde auto heen.
Rijkswaterstaat bij het ongeval op de N7
Rijkswaterstaat bij het ongeval op de N7 © Persbureau Meter

8.30: Politie pakt zes geldezels

De Groninger politie heeft dinsdag zes geldezels aangesproken op het witwassen van crimineel geld via hun bankrekening. Eén van de zes kreeg een werkstraf van dertig uur, een tweede verdachte moet zich later verantwoorden voor de rechter, en vier anderen zijn in een gesprek gesommeerd met hun praktijken te stoppen. Het zestal kwam naar voren naar aanleidingen van meldingen bij het Landelijk Meldpunt Internetoplichting. Het gaat in totaal om 33 aangiften.