Thijmen Blokzijl verlengt contract met FC Groningen

Thijmen Blokzijl wint een kopduel van Emmen-spits Richairo Zivkovic
Thijmen Blokzijl wint een kopduel van Emmen-spits Richairo Zivkovic © Orange Pictures/Pieter van der Woude
FC Groningen heeft het contract met Thijmen Blokzijl verlengd. Daardoor ligt de talentvolle verdediger nu tot medio 2026 vast. Daarnaast heeft de club nog een optie om de verbintenis tot 2027 te verlengen.
Thijmen Blokzijl maakt dit seizoen een stormachtige ontwikkeling door bij FC Groningen. Na het ontslag van Frank Wormuth mocht Blokzijl van Dennis van der Ree mee op trainingskamp naar het Spaanse Murcia. Daar maakte de toen 17-jarige Stadjer indruk op de technische staf.
Hij maakte zelfs een dusdanige indruk dat hij na de winterstop direct zijn debuut maakte in de uitwedstrijd tegen Excelsior. Een paar dagen later maakte de blonde verdediger zijn eerste minuten in de Euroborg tegen de amateurs van SV Spakenburg.

Bijzondere ontwikkeling

De ontwikkeling van de jonge Blokzijl is bijzonder te noemen, want hij hield zowel de ervaren Mike te Wierik als de nieuweling Matej Chalus op de bank. Vooral zijn positionering en zijn rust aan de bal vallen op.
Door zijn goede optredens kwam Blokzijl ook op de radar van andere clubs. Er was FC Groningen dan ook veel aan gelegen om zijn contract, dat in de zomer van 2024 zou aflopen, te verlengen.

EK-finale

Afgelopen zomer maakte het grote publiek voor het eerst kennis met Blokzijl toen hij met Oranje -17 de finale haalde van het Europees Kampioenschap. Daarin was Frankrijk uiteindelijk met 2-1 te sterk.
Niiwino Geertsema ging voor Noord Scoort met Thijmen en zijn opa naar de Euroborg. Tot voor kort gingen ze elke twee weken samen naar alle thuiswedstrijden van FC Groningen:
Pakje chocomel op tribune Euroborg
Blokzijl doorliep de gehele jeugdopleiding van FC Groningen en werd in Stad geboren. Vorig seizoen werd hij gekozen tot 'Best Western Strijder', een prijs die wordt uitgereikt aan een speler die alle kernwaarden van de opleiding vertegenwoordigt.

Vast koppel met Balker

Blokzijl speelde tot dusver tien Eredivisiewedstrijden met FC Groningen en vormt sinds de winterstop een vast koppel achterin met Radinio Balker.