112-nieuws donderdag 16 maart: Bus met passagiers hangt scheef • Uitslaande brand achter woonhuis Veendam

De weggezakte bus bij Bierum
De weggezakte bus bij Bierum © ProNews
In dit liveblog houden we je deze donderdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Groningen. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.
De nieuwste update staat bovenaan.

21.20: Uitslaande brand achter woonhuis in Veendam

Achter een woonhuis aan de Kleine Vaartlaan in Veendam zijn donderdagavond een schuurtje en een carport in vlammen opgegaan. Om te voorkomen dat het vuur zou overslaan, schaalde brandweer op naar middelbrand.
Hoe de brand kon ontstaan is niet duidelijk.
De brand in Veendam was uitslaand
De brand in Veendam was uitslaand © 112Groningen

18.30: Oplichter opgepakt in Appingedam

Bij een inval in Appingedam heeft de politie dinsdag een verdachte aangehouden die samen met twee anderen meer dan zestig mensen zou hebben opgelicht. Daarbij is bijna 500.000 euro buitgemaakt tussen augustus 2022 en februari 2023, meldt de politie donderdag.
De drie oplichters hebben met bankhelpdeskfraude hun slachtoffers om de tuin geleid. 'Ze wonnen het vertrouwen op verschillende manieren, zoals het versturen van phishinglinks en het ophalen van pincodes', schrijft de politie. Bij de doorzoekingen stuitten de agenten ook op contant geld, verdovende middelen en luchtdrukwapens.

17.15: Politie valt woning binnen in Hoogezand

De politie is aan het einde van donderdagmiddag een woning aan de Tasmanstraat in Hoogezand binnengevallen. Volgens een woordvoerder gebeurt dit in een onderzoek naar bezit en/of de handel in softdrugs. Er worden op meerdere locaties doorzoekingen gedaan en daarbij zijn aanhoudingen verricht. 'De actie is nog volop gaande', meldt de woordvoerder.
Meer details over de invallen zijn onbekend. Vrijdag maakt de politie hier meer over bekend.
De politie in de Tasmanstraat in Hoogezand
De politie in de Tasmanstraat in Hoogezand © Venema Media

17.00: Brand in cafetaria Marum

In een cafetaria aan de Marktstraat in Marum heeft donderdagmiddag brand gewoed. Een persoon zou rook hebben ingeademd en wordt daarvoor behandeld in de ambulance. De brandweer is ook ter plaatse.
Volgens een omstander zou het vuur zijn ontstaan in de keuken. Inmiddels is gevaar voor uitbreiding van de brand geweken en wordt de cafetaria geventileerd. Hoe groot de schade in het pand is is niet bekend.
De brandweer is aanwezig bij de cafetaria
De brandweer is aanwezig bij de cafetaria © ProNews Producties

14.50: Bestelbus en taxi botsen op Hereweg

Op de Hereweg in Stad heeft een ongeval plaatsgevonden tussen een taxibusje en een bestelbusje. Hoe het ongeval kun gebeuren, is niet bekend. Voor zover bekend is er niemand gewond geraakt.
Het ongeluk op de Hereweg in Stad
Het ongeluk op de Hereweg in Stad © ProNews

14.20: Bus met passagiers hangt scheef naast sloot bij Bierum

Op de Spijksterweg bij Bierum is rond 13.50 uur een lijnbus van Qbuzz naast de weg beland en weggezakt in de berm. De chauffeur moest uitwijken voor een tegemoetkomende vrachtwagen, meldt een 112-fotograaf.
Het is onduidelijk of er slachtoffers zijn. De hulpdiensten zijn aanwezig.
Bekijk hier beelden van het incident:
Lijnbus hangt boven sloot bij Bierum

14.00: Politie zoekt jongen die supermarkt in Winschoten probeerde te overvallen

De politie is op zoek naar de 'jongeman' die woensdagmiddag heeft geprobeerd een supermarkt aan de Vissersdijk in Winschoten te overvallen.
De overvaller liep iets voor vier uur de winkel binnen en eiste geld van een kassière. Daarbij liet hij een mes zien. De medewerkster gaf niet toe, waarop de verdachte de winkel verliet. Enkele personeelsleden renden achter hem aan en zagen dat hij via de H.J. Wichersstraat het Sterrebos in ging. Daar verloren ze hem uit het oog.
De politie heeft drie jongeren meegenomen naar het bureau als getuige. Zij waren samen met de verdachte gezien op camerabeelden en volgens de politie was er 'voldoende aanleiding om met ze te praten'. Het drietal wordt op dit moment niet verdacht van de overval.
De verdachte is volgens de politie een jongen met een lichte huidskleur. Hij droeg een zwarte jas met een opvallend witte ritssluiting. Hij had een capuchon op met daaronder een cap. Ook had hij een rugtas bij zich.

07.10: Brand in wasserette Stad

In een wasserette aan de Paterswoldseweg in Groningen heeft woensdagavond brand gewoed.
De zaak stond vol rook, maar er is niemand gewond geraakt.
De brandweer heeft het vuur geblust en het pand geventileerd. Stichting Salvage helpt bij het afhandelen van de schade.
Brand in wasserette in Stad
Brand in wasserette in Stad © 112groningen