Lijsttrekker winnende BBB: 'Misschien dat we nu weer meer mensen aangehaakt krijgen'

BBB-lijsttrekker Gouke Moes is donderdagmorgen alweer aan het werk
BBB-lijsttrekker Gouke Moes is donderdagmorgen alweer aan het werk © Tom Meijers/RTV Noord
'Ik krijg zoveel felicitaties van collega's en leerlingen, het lijkt mijn trouwdag wel.' Lijsttrekker Gouke Moes van de BoerBurgerBeweging (BBB) is 'the day after' gewoon aan het werk als docent bij Campus Eemsdelta in Appingedam.
'Zelfs een onbekende leerling gaf me net even een hand en zei: 'Mijn ouders zijn boer; ik vind het fantastisch dat jullie gewonnen hebben', lacht Moes. De BBB wordt vrijwel zeker de grote winnaar van de Statenverkiezingen.
We hebben cursussen gevolgd en ons ingelezen in het proces van formeren
Gouke Moes - Lijsttrekker BBB

Al vroeg begonnen met voorbereidingen

Moes zegt dat de kiezer zich geen zorgen hoeft te maken over de onervarenheid van de BBB-kandidaten. 'We zijn al anderhalf jaar bezig met voorbereidingen', legt hij uit. 'We hadden wel verwacht dat we groot zouden worden, dus we hebben gezegd: we moeten op tijd beginnen en op voorhand al keihard werken. We hebben cursussen gevolgd en ons ingelezen in het proces van formeren. We zijn er echt klaar voor.'
Bekijk de reactie van Gouke Moes, vanuit zijn klaslokaal bij Campus Eemsdelta:
Lijsttrekker BBB staat na twee uur slaap alweer voor de klas: 'Ik kan mijn jongens toch niet in de steek laten?'

Blij met hoge opkomst

Toch vindt Moes de winst van de BBB niet het beste nieuws. 'Het mooiste vind ik dat zoveel mensen naar de stembus zijn gegaan. Dat ze dit weer belangrijk genoeg vinden om hun stem uit te brengen. Misschien dat we nu weer meer mensen aangehaakt krijgen in plaats van afgehaakt.'
Moes heeft duidelijk voldoende energie om na een kort nachtje les te geven. 'Ja hoor, ik zeg altijd: je kunt me 's nachts wakker maken om les te geven.' Moes is docent techniek. 'Als de coalitie klapt, kan ik 'm weer lassen', grapt hij.