Opgelet: drie weekenden hinder op zuidelijke ringweg en A28 Groningen

Een deel van de zuidelijke ringweg
Een deel van de zuidelijke ringweg © Marten Nauta/RTV Noord
Automobilisten op de zuidelijke ringweg richting het Julianaplein in Groningen krijgen drie weekenden te maken met verkeershinder. De weg is vanaf knooppunt Euvelgunne dicht tot aan de Europaweg. Dat geldt ook voor de A28 vanaf het Julianaplein tot aan Groningen-Zuid.
Naast dit weekeinde (17 t/m 20 maart) zijn de afsluitingen 24 t/m 27 maart en 31 maart t/m 3 april. De wegen gaan steeds dicht om vrijdagavond 22.00 uur tot maandagochtend om 06.00 uur.
Verder is de toerit bij Meerstad naar de N46 richting Euvelgunne onbereikbaar. Omdat Ring Zuid dicht is, moet voor de veiligheid óók de toerit dicht, meldt Groningen Bereikbaar.
De toerit vanaf de Europaweg richting het Julianaplein is overdag wel open, maar 's nachts tussen 22.00 en 06.00 uur afgesloten.

Omgeleid via de ringweg

Groningen Bereikbaar adviseert verkeer vanaf de A7 vanuit Hoogezand om te rijden via de oostelijke, noordelijke en westelijke ringweg. Om files te vermijden kan ook gekozen worden voor vervoer per fiets, thuiswerken of vanaf een P+R-terrein verder reizen met bus of trein.
De wegen die drie weekenden zijn afgesloten
De wegen die drie weekenden zijn afgesloten © Groningen Bereikbaar