112-nieuws zaterdag 18 maart: Gewonden op N363 • Vooral rookschade in Hellum • Friezen gepakt na achtervolging

Hulpdiensten op de N363
Hulpdiensten op de N363 © 112Groningen
In dit liveblog houden we je deze zaterdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Groningen. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.
De nieuwste update staat bovenaan.

20.15: Vooral rookschade bij brand in Hellum

De korpsen van Siddeburen en Slochteren werden zaterdagavond opgeroepen voor een brand aan de Hoofdweg in Hellum. Wat er precies in brand heeft gestaan is niet bekend, wel is er nogal wat rookschade.
Brandweermannen in Hellum
Brandweermannen in Hellum © Johan Wildeboer

16.05: Meerdere gewonden bij eenzijdig ongeluk op N363 bij Uithuizen

Hulpdiensten zijn zaterdagmiddag massaal uitgerukt voor een wat zich laat aanzien eenzijdig ongeluk op de N363 bij Uithuizen.
Lees hier het volledige artikel.
Hulpdiensten op de N363 bij Uithuizen
Hulpdiensten op de N363 bij Uithuizen © 112Groningen

10.00: Vier Friezen aangehouden na achtervolging in Stad

De politie heeft vrijdagmiddag op de busbaan achter het Hoofdstation in Stad vier inzittenden van een auto aangehouden. In hun voertuig werd een vuurwapen aangetroffen.
De auto was rond 14.45 uur ter hoogte van Assen-Noord opgevallen door asociaal rijgedrag. Bij het Julianaplein negeerde de bestuurder een stopteken van de politie, waarop een achtervolging werd ingezet.
'Daarbij vertoonde de auto zeer agressief rijgedrag, wat tot gevaarlijke situaties leidde', zegt een woordvoerder van de politie. Agenten in de achtervolgende politieauto besloten tegen de wagen van de verdachten te botsen. Daardoor konden andere eenheden het voertuig klemrijden. Bij het doorzoeken van de auto, werd het vuurwapen gevonden.
De vier inzittenden zijn meegenomen en worden vandaag gehoord. Het gaat om een 18-jarige man uit Stiens, een man van 19 uit Drachten, een 20-jarige man uit Hardegarijp en een man van 23 uit Leeuwarden.

00.05: Auto botst op geparkeerde auto's

Een automobilist is rond middernacht tegen een geparkeerde bedrijfswagen aangereden. Het ongeluk gebeurde aan de Sint Vitusholt in Winschoten. Bij de botsing raakte ook een tweede geparkeerde auto beschadigd.
De bestuurder was volgens de politie de macht over het stuur verloren en raakte bij de botsing gewond.
De auto die op het busje botste, is door een bergingsbedrijf afgevoerd.
De plaats van het ongeval in Winschoten, aan het Sint Vitusholt
De plaats van het ongeval in Winschoten, aan het Sint Vitusholt © 112 Groningen