Afgelopen: Gaddefors bezorgt Donar de zege in slotseconden

Spectaculaire dunk van Viktor Gaddefors namens Donar het in duel met Yoast United
Spectaculaire dunk van Viktor Gaddefors namens Donar het in duel met Yoast United © JKBeeld
It’s Donar time! Na ruim een maand wachten speelt Donar vanavond weer in het eigen Martiniplaza. De Groningers nemen het op tegen het Vlaamse Hubo Limburg United. Bekijk het duel hier live vanaf 19.30 uur.
Het is voor Donar het tweede duel in de Elite Gold. In deze competitie nemen de beste ploegen uit Nederland het op tegen de beste teams uit België. Een gedeelte van de punten die zijn verzameld in de nationale competitie, worden meegenomen naar de Elite Gold. Donar staat, na een nederlaag bij Giants Antwerp (88-81), momenteel laatste.

Nieuwe spelers

Donar heeft een aantal wijzigingen aangebracht in de selectie. De club heeft afscheid genomen van de Letse Ronalds Zakis en trok de 2.06 meter lange Peter Olisemeka (31) aan als zijn vervanger.
Even later kwam de 27-jarige Amerikaan Steph Branch de ploeg van coach Stimac versterken, vooral omdat Olaf Schaftenaar er vier tot vijf weken naast staat, vanwege een gebroken vinger. Branch is nog niet inzetbaar voor Donar, Olisemeka wel.

De tegenstander

Donar heeft vanavond een pittige kluif in Hubo Limburg United. De mannen uit Hasselt eindigde vierde in de reguliere Belgische competitie, al doet die eindstand geen recht aan hun kwaliteiten, denkt Donar-coach Andrej Stimac.
'Het wordt fysiek gezien een zware uitdaging, want ze zetten behoorlijk wat kilo's op het veld. Ze zijn misschien niet zo hoog geëindigd in de reguliere competitie, maar dat had vooral te maken met blessures. Ze waren bijna nooit compleet. Ze hebben Den Bosch met een geweldige intensiteit verslagen (84-77, red.), terwijl ik denk dat Den Bosch betere spelers heeft. We moeten fysiek dus sterk spelen. Ons niveau op de trainingen ligt de laatste tijd al echt heel erg hoog, maar dat zullen we toch vooral in de wedstrijd moeten laten zien', vertelde de Kroaat.

Live

De tip-off is om 19.30. Het duel is live te zien via de stream hieronder. Het commentaar wordt verzorgd door verslaggever Karel-Jan Buurke en analist Anjo Mekel.