Lycurgus laat koppositie en zege uit handen glippen tegen Draisma Dynamo

Ryan Coenen tikt de bal over het net
Ryan Coenen tikt de bal over het net © JK Beeld
De mannen van Samen Lycurgus hebben zaterdagavond een pijnlijke nederlaag geleden op bezoek bij Draisma Dynamo. In Apeldoorn verspeelden de Groningers een matchpoint in de vierde set en waren het de Gelderlanders die uiteindelijk met de zege wegliepen: 3-2.
De Groninger volleyballers begonnen goed. Lycurgus hield de controle en trok de eerste set uiteindelijk naar zich toe. De mannen in blauw hielden een marge en wonnen de eerste set uiteindelijk met 25-21.
De tweede set ging onnodig naar de thuisploeg. Lycurgus liet twee setpoints onbenut en gaf Draisma Dynamo daarom de uitgelezen kans om op gelijke hoogte te komen: 1-1.

Setpoints

Waar Lycurgus in de tweede set de setpoints onbenut liet, waren de mannen van coach Arjan Taaij in de derde set succesvoller. Na een goede serve van Niels de Vries benutte Luuk Hofhuis de tweede setpoint voor Lycurgus wel.

Lycurgus laat matchpoint lopen

Maar dan die vierde set. Bij een overwinning zou Lycurgus belangrijke zaken doen in de competitie. Sterker: de Groningers zouden de koppositie overnemen. En wat was Lycurgus dichtbij. Bij een stand van 24-23 kregen de bezoekers de uitgelezen mogelijkheid om de wedstrijd te beslissen, maar waren het toch de Apeldoorners die er met de vierde set vandoor gingen: 27-29.
En ook in de vijfde set ging het mis: 13-15. Lycurgus kreeg genoeg kansen om de wedstrijd te beslissen, maar ging uiteindelijk met lege handen terug naar huis. Volgende week zaterdag hervatten de Groningers de competitie, wanneer zij op bezoek gaan bij het Barneveldse Simplex SSS.