GIJS sluit seizoen af met staande ovatie maar zonder finale

Spelbeeld uit GIJS-Trappers
Spelbeeld uit GIJS-Trappers © Stefan Bleeker/RTV Noord
Met een staande ovatie verlieten de ijshockeyers van GIJS HEPRO zaterdagavond het ijs. Het lukte in een volgepakt Sportcentrum Kardinge niet om de finale voor het kampioenschap te halen. Tilburg Trappers was in de beslissingswedstrijd met 0-3 te sterk.
Daarmee is een einde gekomen aan een mooi seizoen voor de Groningse ijshockeyers. In de Eredivisie wisten de mannen van Csaba Kersco twintig zeges op rij te boeken, waardoor met veel vertrouwen werd uitgekeken naar de play-offs.

Finale in zicht

De beslissende halve finale-serie tegen de Tilburg Trappers begon met een overwinning, waardoor de finale in zicht was. In Tilburg toonde de thuisploeg zich in de best of three-serie de betere, waardoor een beslissingswedstrijd uitkomst moest bieden.
In een uitverkocht Kardinge zat het er echter niet in. GIJS miste een aantal belangrijke spelers, zoals Vainius Jankauskas, Zahir Hup en Sebastiaan Snijder. Toch deed het team lang mee om een resultaat, maar het missen van kansen brak de Groningers op.
We mogen trots zijn op dit seizoen, maar moeten dit eerst wel even verwerken
Fenno Mulder
'We hebben een mooi seizoen gehad', zei Fenno Mulder na afloop. 'Met een fantastisch publiek is het helaas niet gelukt om de finale te halen. Toch mogen we trots zijn op dit seizoen, maar dit moeten we nu wel eerst even verwerken.'

0-3 in de slotseconden

Donny Belkom zette de Brabantse ploeg aan het begin van de tweede periode op voorsprong. In de slotfase van de derde periode werd goalie Matyas Dana van het ijs gehaald, maar juist toen viel de beslissende treffer voor Tilburg nadat een doorgebroken speler werd neergehaald.
In de slotseconden maakte Damian Leppers er zelfs nog 0-3 van.