Lees terug: gitzwarte middag voor FC Groningen na nederlaag tegen Heerenveen en supportersonrust

Thijmen Blokzijl zorgt voor opluchting in de Groningse verdediging
Thijmen Blokzijl zorgt voor opluchting in de Groningse verdediging © Orange Pictures/Pieter van der Woude
FC Groningen heeft zondagmiddag met 2-0 verloren van sc Heereveen. Het duel werd ontsierd door supporters die het veld op dreigden te komen. Scheidsrechter Gözübüyük moest het duel een kwartier stilleggen. Lees het wedstrijdverloop terug via onderstaand liveblog.
  • 90+7'. Een surrealistische middag komt ten einde voor FC Groningen. Een 2-0 nederlaag in de Derby van het Noorden in een wedstrijd die een kwartier stillag omdat supporters het veld op dreigden te komen.
  • 90'. Er komen zeven minuten bij. Groningen maakt geen enkele aanspraak op de aansluitingstreffer. De lijdensweg duurt voort.
  • 85'. Duel hervat na een onderbreking van een dikke twintig minuten.
  • 84'. De wedstrijd wordt stilgelegd. Supporters van FC Groningen dreigen het veld op te komen. De spelers proberen de situatie te sussen. Scheidsrechter Gözübüyük dirigeert de spelers naar de catacomben.
  • 78'. De moedeloosheid straalt van de spelers van FC Groningen af. Aanvallend lukt er helemaal niets in de tweede helft. Heerenveen kan de wedstrijd vooralsnog eenvoudig uitspelen.
  • 73'. Als er al een gevaarlijke situatie komt dan verprutst de thuisploeg het zelf. Antman laat de bal lopen in de hoop dat er een ploeggenoot is. Niet het geval, 'kans' weg.
  • 67'. Wissel bij de FC; Manu naar de kant. Zijn vervanger is Van Gelderen. Nunnely verlaat bij Heerenveen het veld, Olsson komt voor hem.
  • 64'. Actie Suslov geblokt door de defensie van Heerenveen. Kans op een counter voor de Friezen, Verrips is er net op tij bij. Bal weggetrapt door de vanmiddag geplaagde doelman van FC Groningen.
  • 55'. Het vertrouwen in eigen kunnen is helemaal weg bij FC Groningen. Slordig spel kenmerkt de ploeg in de tweede helft.
  • 46'. De tweede helft is begonnen. Kan FC Groningen ergens de aansluitingstreffer vinden? Eén wissel: OIiver Antman is in het veld gekomen voor Laros Duarte bij de thuisploeg.
  • 45+1'. Het is rust in de Euroborg. FC Groningen diep in de problemen bij rust door twee treffer van Sydney van Hooijdonk. Goed begin nog van de FC, daarna ver weggezakt. FC-doelman Verrips zag er bij beide goals niet sterk uit.
  • 40'. De 0-2, wederom Van Hooijdonk. Blokzijl tikt de bal nog weg voor Van Amersfoort. Die zet door, Verrips redt maar de bal valt recht voor Van Hooijdonk die met een intikker scoort.
  • 35'. De goal van de Friezen is aangekomen als een mokerslag bij de Groningers. Vrije trap Suslov, weggekopt door de defensie van Heerenveen.
  • 27'. De openingstreffer valt en is voor Heerenveen. Sydney van Hooijdonk scoort. Uithaal Sahraoui, wordt aangeraakt. Doelman Verrips kan de bal niet klemmen, valt voor de voeten van de spits van Heerenveen die profiteert: 0-1.
  • 19'. Knal Nunnely, eerste gevaarlijke moment van de Friezen. Uithaal gaat hoog over.
  • 15'. Sterke actie van Määttä die opstoomt richting het doel. Haye stuit hem onreglementair. Eerste gele kaart van de wedstrijd.
  • 13'. Schitterende sfeeractie in het stadion met de slogan: ongeacht de stand, clubliefde blijft altijd. Ter gelegenheid van het 45-jarig bestaan van de Z-side. Kippenvel.
  • 10'. Uitstekende aanval, bijna de openingsgoal voor de thuisploeg. Manu krijgt de bal prima in de loop aangespeeld, haalt uit en raakt de lat boven keeper Mous. Leuke openingsfase in Euroborg.
  • 6'. Goede openingsfase van de thuisploeg. Groningen zet meteen vol druk op de bezoekers. Veel balbezit voor Willems en Suslov, mislukte pass Pepi ingooi Heerenveen.
  • 1'. De wedstrijd tussen FC Groningen en sc Heerenveen is begonnen. Heerenveen won de toss en laat de Groningers de eerste helft richting de eigen fanatieke aanhang spelen.