Elleboogstoot tegen Royé blijft onbestraft

GRONINGEN - De elleboogstoot van Leiden-speler Arvin Slagter tegen Aron Royé blijft onbestraft.
De regels van de Nederlandse Basketball Bond schrijven voor dat een club een zaak zelf bij de bond moet aankaarten. Flames-voorzitter Rob Schuur zegt dat de club dit niet doet.
"Een systeem met een openbare aanklager - zoals bijvoorbeeld in het voetbal - is pas mogelijk wanneer goed beeldmateriaal beschikbaar is van alle wedstrijden. Daarom ligt de verantwoordelijkheid bij de clubs", aldus de woordvoerder van de NBB.
De scheidsrechters oordeelden zaterdag dat Royé degene was die de fout maakte. Op beelden van TV Noord is echter te zien hoe Slagter Royé vol in zijn gezicht raakt. Schuur zegt dat uit bestudering van beelden blijkt, dat er geen opzet in het spel is en dat de club dus niets onderneemt.
Het is de tweede keer in korte tijd dat ophef ontstaat over een onbestrafte actie. In de laatste competitiewedstrijd tussen beide kemphanen in Martiniplaza, brak Leiden-speler Seamus Boxley met een zwaaiende arm de neus van Matthew Otten. Beide clubbesturen besloten toen dat excuses van Boxley aan Otten afdoende was.