Nieuwe functie voor Art Langeler bij FC Groningen

Art Langeler
Art Langeler © OrangePictures
FC Groningen gaat werken met een nieuw technisch organisatiemodel. Algemeen directeur Wouter Gudde gaat hier leiding aan geven. Onder hem vallen de hoofdtrainer, de manager Voetbal en Opleiding én een nog aan te stellen derde voetbaltechnische man, die zich gaat richten op de aan- en verkoop van spelers en de inrichting van de eerste selectie.
Art Langeler is per direct aangesteld in de functie van manager Voetbal en Opleiding. Hij is sinds het begin van dit seizoen hoofd Voetbalontwikkeling Bovenbouw bij FC Groningen.

Driejarig contract

De 52-jarige in Lochem geboren oud-voetballer van onder meer De Graafschap, begon in 2008 zijn trainerscarrière binnen het betaald voetbal als hoofd opleiding bij PEC Zwolle en werd anderhalf jaar later doorgeschoven naar de positie van hoofdtrainer bij Zwolle. Daarna was hij werkzaam bij PSV, de KNVB en was Langeler een tijd bondscoach van Curaçao.
In zijn nieuwe rol krijgt Langeler onder meer de eindverantwoordelijkheid voor de volledige opleiding van FC Groningen. Zijn opdracht is met name te zorgen voor een eenduidige werkwijze en manier van voetballen van het eerste elftal tot en met alle jeugdteams. Langeler heeft een nieuw driejarig contract getekend bij de club tot medio 2026.