Willems en FC Groningen doen aangifte van mishandeling tegen vader en zoon (update)

De ongeregeldheden waarbij Jetro Willems een klap krijgt
De ongeregeldheden waarbij Jetro Willems een klap krijgt © Orange Pictures
Jetro Willems en FC Groningen doen aangifte van mishandeling tegen de jongen, die hem zondagmiddag sloeg tijdens de ongeregeldheden rondom de wedstrijd FC Groningen - Heerenveen. De clubleiding doet hetzelfde tegen zijn vader.
In totaal hebben vijf medewerkers van de club, onder wie Willems, aangifte gedaan bij de politie wegens bedreiging en mishandeling.
Nadat de FC op achterstand was gekomen, begonnen supporters zich te roeren. Beveiligers hadden grote moeite te voorkomen dat aanhangers het veld zouden bestormen.

Sussen

Toen Willems de gemoederen probeerde te sussen, werd hij geslagen door de jongen. Die werd kort daarna aangehouden door de politie. Scheidsrechter Gözübüyük legde vervolgens het duel enige tijd op verzoek van FC Groningen stil.

Eerder stadionverbod

De club doet ook aangifte tegen zijn vader. Hij zou stewards van de club hebben mishandeld. Dat gebeurde nadat de man het veld op was gerend. Toen de stewards hem in de kraag grepen werden ze door de man belaagd. De vader heeft in het verleden al eens een stadionverbod gehad.
Uiteindelijk won Heerenveen met 2-0, waardoor degradatie voor FC Groningen steeds dichterbij komt.
Gudde: 'Mensen die niet goed bij hun hoofd zijn, verzieken de hele dag'

Reactie VVCS

Spelersvakbond VVCS is geschrokken dat er bij de wedstrijd van FC Groningen tegen SC Heerenveen opnieuw een voetballer is belaagd door een toeschouwer. 'Veldbestormers, bierdouches... Absurd! We wijzen als VVCS de KNVB nogmaals op de verplichting om voor een veilige werkomgeving voor spelers te zorgen', schrijft de VVCS op Twitter.

Update:

Het bericht is aangevuld nadat duidelijk werd dat het om een vader en zijn zoon gaat. Een andere aanvulling is dat in totaal vijf medewerkers van de club aangifte hebben gedaan.
Inktzwarte dag voor FC Groningen: 'Dit kan er ook nog wel bij'