112-nieuws dinsdag 21 maart: Wijkagenten zetten daklozen uit woning Oosterpoortwijk • UMCG waarschuwt voor nepcollectant

Twee brandweerlieden zijn bezig met blussen
Twee brandweerlieden zijn bezig met blussen © Herman van Oost
In dit liveblog houden we je deze dinsdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Groningen. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.
De nieuwste update staat bovenaan.

23.40: Elektrische bus strandt op fietspad

Een opmerkelijk gezicht dinsdagavond op de Paterswoldseweg in Groningen: een bus van Q-buzz stond midden op het fietspad stil. Omringd door wagens van sleepbedrijf Poort. Lees hier meer.
De bus wordt afgesleept
De bus wordt afgesleept © Eva Hulscher/RTV Noord

21.50: Wijkagenten zetten daklozen uit woning Oosterpoortwijk

Wijkagenten hebben daklozen uit een woning aan de Oosterpoortwijk in Stad gezet. De agenten waren daar op verzoek van de woningbouwvereniging om een controle van de woning te ondersteunen.
Vanuit de buurt kwamen er klachten van overlast en in de woning troffen de agenten een bende aan. De daklozen zijn doorverwezen naar hulpverlening.

21.10: UMCG waarschuwt voor nepcollectant in Beijum

Het UMCG waarschuwt voor een nepcollectant voor het Kinderhartcentrum. Volgens het ziekenhuis is de collectant de laatste paar dagen actief in de Groninger stadswijk Beijum.
Het UMCG meldt op Twitter dat het niet om een initiatief van het ziekenhuis gaat. ‘In de wijk Beijum is een collectant actief, die aan de mensen vertelt geld in te zamelen voor ons Kinderhartcentrum. Het is niet een initiatief van ons. Ook zijn er bij ons geen acties bekend’, aldus het UMCG.
Het ziekenhuis vraagt mensen op te passen en bij twijfel te vragen om legitimatie.

20.50: Containerbrand in Musselkanaal

Bij de Sint Antoniusschool aan de Floralaan in Musselkanaal is brand uitgebroken in een container. De container werd gebruikt voor het verzamelen van oud papier.
De brandweer heeft de containerbrand geblust. De container raakte beschadigd door de brand.

19.00: Aanrijding Op N370 in Stad

Op de Friesestraatweg (N370) in Groningen zijn meerdere auto's betrokken geraakt bij een botsing. Zowel politie als brandweer en ambulancedienst zijn ter plaatse. Het is niet bekend wat de oorzaak van het ongeval is, de inzittenden worden gecontroleerd. Door het ongeval is een file ontstaan.
Meerdere hulpdiensten zijn ter plaatse
Meerdere hulpdiensten zijn ter plaatse © ProNews

18.20: File op de A7 door ongeval

Op de A7 tussen Stad en de Duitse grens, ter hoogte van Sappemeer, is een ongeluk gebeurd. Hierbij is ten minste één personenauto flink beschadigd geraakt. Het ongeval zorgt voor file. Het ANWB meldt dat de linkerrijstrook dicht is vanwege opruimwerkzaamheden. Verkeersdeelnemers moeten rekening houden met vertraging. Hoe het met de betrokkenen gaat is niet duidelijk. Ook over de oorzaak van het ongeval is niets bekend.
Achter in de file zijn meerdere auto's op elkaar gebotst. Ambulances zijn ter plaatse om de inzittenden te controleren.

17.15: Groninger opgepakt voor vernielingen en brandstichting oudjaarsnacht

De politie heeft een 20-jarige man uit Groningen opgepakt op verdenking van meerdere vernielingen tijds oudjaarsnacht. De man zou betrokken zijn bij het vernielen van elf auto's in de Ceramstraat, Floresplein, Korreweg en Celebesstraat. Ook werden twee voertuigen in brand gestoken. Lees hier meer.
De uitgebrande bedrijfsbus
De uitgebrande bedrijfsbus © Jan Been/RTV Noord
Volgens de politie is de man opgespoord met behulp van getuigen en camerabeelden. Hij zal zich binnenkort voor de rechter moeten verantwoorden.

14.05: Automobilist (33) opgepakt voor betrokkenheid bij zwaar ongeluk N363 Uithuizen

Een 33-jarige automobilist uit de gemeente Het Hogeland is opgepakt voor mogelijke betrokkenheid bij het ongeluk afgelopen zaterdagmiddag op de N363 bij Uithuizen. Daarbij raakten twee vrouwen en - zo bevestigt de politie nu - vijf kinderen zwaargewond. Hoe het nu met de slachtoffers gaat, is niet bekend.
De politie onderzoekt wat zich voorafgaand aan het ongeval heeft afgespeeld, en wat daarin de rol van de verdachte is geweest. De man werd zaterdagmiddag al aangehouden.
Hulpdiensten op de plaats van het ongeval
Hulpdiensten op de plaats van het ongeval © Persbureau Meter

12.30: Groninger aangehouden na graffiti-overlast

Een man uit Groningen is maandagavond in Dokkum aangehouden, nadat hij graffiti had gespoten. Een getuige zag de man rond 21.00 in actie op een prullenbak op de Bargemerk in Dokkum en waarschuwde de politie. Op het station werd de Groninger aangetroffen, waar hij een informatiezuil van Arriva had beklad.
De man is aangehouden en zijn spuitbussen zijn in beslag genomen. Er is aangifte gedaan van vernieling. Ook eerdere vernielingen zijn terug te leiden tot deze man en worden meegenomen in het onderzoek van de politie.

12.00: Politie zoekt getuigen van bedreiging met mes in Scheemda

Maandag rond 16.40 is iemand door jongelui met een mes bedreigd. Dit gebeurde bij de Jumbo in Scheemda. De politie roept getuigen hiervan op om zich te melden.

08.10: Automobilist gewond bij botsing op Eemshavenweg

Bij een botsing tussen twee auto's op de N46, de Eemshavenweg, bij Zuidwolde is één persoon gewond geraakt. Het slachtoffer is behandeld door ambulancepersoneel. Hoe de aanrijding kon gebeuren, is niet bekend. De N46 was enige tijd gedeeltelijk afgezet.