Speelgoedbank Amalia krijgt nieuw onderkomen in Sappemeer

Bedrijfsleider Jantine Breukelman in de Speelgoedbank
Bedrijfsleider Jantine Breukelman in de Speelgoedbank © Luna Smit/RTV Noord
Speelgoedbank Amalia heeft een nieuw onderkomen gevonden aan de Vosholen in Sappemeer. De gratis verstrekker van speelgoed aan minima komt vlak naast de Kledingbank Maxima, dat onlangs ook in een nieuw pand trok. Het was een wens van het bestuur van de speelgoedbank om dicht bij de kledingbank te zitten, zodat de doelgroep gemakkelijk een bezoekje kan combineren.
Speelgoedbank Amalia zit nu nog gevestigd op de eerste verdieping in De Badde in Hoogezand, maar heeft daar veel te weinig ruimte. Bovendien is het pand moeilijk begaanbaar voor ouders of begeleiders die met een kinderwagen komen. Voorzitter Frans Verhagen trok daarom vorig jaar aan de noodklok en sprak in bij de gemeenteraad.

Opslag

Het bestuur van de speelgoedbank kreeg van de gemeente eerder een plek aangeboden in het nieuwe pand van Kledingbank Maxima maar vond die ruimte veel te klein. 'Die bewuste locatie gaan we nu gebruiken als opslag, dat zegt al genoeg', vertelt Verhagen.

Na de zomer open

Woensdag tekent het bestuur het huurcontract dat uiteindelijk zonder tussenkomst van de gemeente wordt opgemaakt. 'We zitten met de winkel in een kale ruimte enkele meters verder op. Daar moet nog van alles aan gebeuren. Onder andere het aanleggen van verwarming, maar dat komt helemaal goed. We trekken er in mei in en verwachten na de zomer open te gaan', zegt Verhagen.