Automobilist (33) opgepakt voor mogelijke betrokkenheid bij ongeluk N363 Uithuizen

Hulpdiensten op de N363
Hulpdiensten op de N363 © 112Groningen
Er was mogelijk een tweede auto betrokken bij het ernstige ongeluk afgelopen zaterdagmiddag op de N363 bij Uithuizen. Daarbij raakten twee vrouwen en - zo bevestigt de politie nu - vijf kinderen zwaargewond. In verband met het ongeval is een 33-jarige man uit de gemeente Het Hogeland aangehouden.
Hij werd afgelopen zaterdag al opgepakt, maakte de politie dinsdagmiddag bekend. Een woordvoerder kan niet zeggen hoe de man in beeld is gekomen.

Rol verdachte onderzocht

Het onderzoek naar het ongeluk loopt nog altijd. De politie onderzoekt wat zich voorafgaand aan het ongeval heeft afgespeeld, en wat daarin de rol van de verdachte is geweest.
De politie roept getuigen en mensen met meer informatie op zich te melden. Dat kan zowel bij de politie als bij Meld Misdaad Anoniem. Afgelopen weekend verzocht de politie al om dashcambeelden. Volgens een politiewoordvoerder heeft in elk geval één getuige zich gemeld.

Kinderen in basisschoolleeftijd

De auto waarin de zeven slachtoffers zaten, botste zaterdagmiddag rond 16.00 uur op een boom. De wagen werd bestuurd door een 32-jarige vrouw uit Drachten. De brandweer heeft haar uit het wrak bevrijd. Ook een 35-jarige vrouw uit de gemeente Het Hogeland raakte zwaargewond.
De vijf kinderen die zwaargewond raakten, komen eveneens uit gemeente Het Hogeland. Zij zijn allen in de basisschoolleeftijd, zegt de politiewoordvoerder.
Hoe het nu met de slachtoffers gaat, is niet bekend.