Stadjer die wordt verdacht van gewelddadige overvallen blijft langer vast

De rechtbank in Assen
De rechtbank in Assen © Kim Stellingwerf/RTV Drenthe
Een 30-jarige Groninger die wordt verdacht van een aantal gewelddadige overvallen in Assen en Vlaardingen, blijft langer vastzitten. De gewapende overvallen werden in juli en december 2022 gepleegd.
De Stadjer zou gedreigd hebben met een vuurwapen en de leiding hebben gehad bij een woningoverval in Vlaardingen. Eerder werden een 22-jarige man uit Gasselternijveen, een 14-jarige jongen uit Assen en een 35-jarige man uit Den Helder opgepakt in verband met deze overval.

Vastgebonden en beroofd

In de Vlaardingse en Assense zaak zitten inmiddels zeven verdachten vast. Ze zouden in wisselende samenstellingen woningovervallen hebben gepleegd op woningen in Vlaardingen en Assen.
De bende ging hardhandig te werk. In Vlaardingen was een pasgetrouwd stel het doelwit. De twee werden vastgebonden en beroofd van waardevolle spullen en een groot geldbedrag.

Overgoten met brandbare stof

Bij de overval in december 2022 aan de Anreep in Assen kregen de bewoners vier mannen aan de deur. De slachtoffers werden bedreigd met een pistool, geblinddoekt en vastgebonden. Ook zou een van de slachtoffers zijn overgoten met een brandbare stof. Een kluis was het doel van de overval. De overvallers gingen pas na enkele uren weg, toen bleek dat de kluis niet gekraakt kon worden.
Enkele dagen later was er een overval aan de Van Swinderenhof in Assen. Voor deze overval zit een 44-jarige Assenaar en een 40-jarige man uit Enschede vast.

Stadjer ontkent

De 30-jarige Stadjer ontkent dat hij iets met de overvallen te maken heeft.