Superstudent RuG studeert summa cum laude af

GRONINGEN - Student econometrie Ward Romeijnders studeert aan de Rijksuniversiteit Groningen vrijdag summa cum laude af.
De 22-jarige Ward Romeijnders krijgt op z'n afstudeersciptie een tien. Op zijn andere vakken had hij gemiddeld een 9,7.
Romeijnders ontwikkelde voor zijn scriptie een model, waarmee snel en makkelijk in kaart gebracht kan worden wat logistiek gezien de slimste route is voor helikopters, die olieboorplatforms van personeel moeten voorzien. 'Op het eerste gezicht misschien helemaal niet zo'n complexe onderneming, maar dat blijkt dus toch nog niet zo eenvoudig te zijn,' aldus de superstudent.
Romeijnders heeft het model gemaakt op basis van vijftig bestaande Nederlandse platforms in de Noordzee, die vrijwel dagelijks van verse arbeidskrachten worden voorzien. 'Maar het is overal ter wereld toepasbaar', voegt de Groninger er snel aan toe.
De toevoeging summa cum laude is zeer uitzonderlijk, maar volgens zijn scriptiebegeleider betreft het dan ook een 'wetenschappelijk artikel gehuld in een scriptiekaft'.
Ward Romeijnders zat eerder op het Willem Lodewijk Gymnasium in de stad, waar hij louter achten en negens haalde op zijn eindexamen. Zijn voorkeur voor wiskunde en economie motiveerden hem voor de studie econometrie te kiezen.