112-nieuws woensdag 22 maart: Hennepkwekerij in Winschoten • Auto botst tegen boom op Groningerweg in Peize

In de woning zijn 499 planten aangetroffen
In de woning zijn 499 planten aangetroffen © ProNews
In dit liveblog houden we je deze woensdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Groningen. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.
De nieuwste update staat bovenaan.

20.40: Boa's meer bevoegdheden in gemeente Groningen

De buitengewoon opsporingsambtenaren in de gemeente Groningen mogen vanaf woensdag handboeien gebruiken. Daarnaast mogen ze verdachten fouilleren. Vanaf eind april dragen boa's in de gemeente ook een bodycamera. 'Zo moeten ze veiliger kunnen werken', schrijft de Gemeente Groningen.

18.55: Eenzijdig ongeval op de N372 bij Peize

Op de Groningerweg (N372) bij Peize heeft een eenzijdig ongeval plaatsgevonden, waarbij een auto tegen een boom is gebotst. De hulpdiensten zijn massaal ter plaatse, de weg is afgezet. Over de oorzaak van het ongeval is niets bekend. De bestuurster zat enige tijd bekneld, maar is vervolgens door de brandweer bevrijd. Tijdens de reddingsactie stonden er witte schermen om het voertuig. De vrouw is overgebracht naar het ziekenhuis.
De hulpdiensten zijn massaal ter plaatse
De hulpdiensten zijn massaal ter plaatse © Persbureau Meter

16.10: Fietser aangereden in Stad

Op de kruising van de M.L. Kingstraat met de Veenweg in Stad is een fietser aangereden door een automobilist. De hulpdiensten zijn ter plaatse, de fietser wordt gecontroleerd. Hoe het ongeval heeft kunnen gebeuren, is niet bekend. Eén persoon is ter controle meegenomen naar het UMCG.
De ambulance is ter plaatse
De ambulance is ter plaatse © ProNews

15.50: Hennepkwekerij aangetroffen in Winschoten

In een woning aan het Sint Vitusholt in Winschoten is woensdag een hennepkwekerij met bijna vijfhonderd planten aangetroffen. De politie heeft twee mannen uit Deventer en twee vrouwen uit Winschoten aangehouden. De hennepplanten zijn in beslag genomen en vernietigd.

13.00: Inval in Sappemeer

De politie heeft dinsdag een inval gedaan in een woning in Sappemeer. In de woning is een 21-jarige man aangehouden. Hij wordt ervan verdacht van oplichting, heling en witwassen. De Sappemeerster zit nog vast, zo maakte de politie woensdag bekend.

12.45: Ongeval Ter Apelkanaal

Bij een ongeval in Ter Apelkanaal is een bestelbus zwaar beschadigd geraakt. De bus reed langs wegwerkzaamheden. Een graafmachine met een rijplaat in de bak draaide op dat moment net richting de weg. De bus raakte de rijplaat en kwam naast de weg tot stilstand. De inzittenden van de bestelbus moesten voor behandeling naar het ziekenhuis.
De bus kwam naast de weg tot stilstand
De bus kwam naast de weg tot stilstand © Herman van Oost

9.45: File door ongeluk op A7 is opgelost (update)

Op de A7 tussen Westpoort en de afrit Hoogkerk is woensdagmorgen een ongeluk gebeurd. Daardoor stond er een file van vijf kilometer. Die is inmiddels opgelost.
Volgens een 112-fotograaf ter plaatse lijkt het erop dat niemand gewond is geraakt.
Er is een berger gearriveerd die de betrokken auto's wegsleept.
Het ongeluk op de A7
Het ongeluk op de A7 © Persbureau Meter