Uitgedund FC Groningen speelt gelijk tegen Arminia Bielefeld

Ragnar Oratmangoen
Ragnar Oratmangoen © JKBeeld
FC Groningen heeft woensdagmiddag met 1-1 gelijkgespeeld tegen Arminia Bielefeld. In een matige wedstrijd kwam de ploeg van Dennis van der Ree nog wel op voorsprong.
Op een nat en koud sportpark in Duitsland ontbraken bij FC Groningen negen spelers vanwege interlandverplichtingen. Tomas Suslov, Damil Dankerlui, Ricardo Pepi, Oliver Antman, Johan Hove, Aimar Sher, Luciano Valente, Thijmen Blokzijl en Thom van Bergen waren niet beschikbaar. Daarnaast waren Michael Verrips, Radinio Balker en Laros Duarte niet van de partij.

Penalty

Bij FC Groningen stonden daarom slechts vier spelers in de basis die afgelopen zondag ook tegen SC Heerenveen aan de aftrap stonden. Kian Slor maakte zijn eerste minuten in het eerste elftal dit seizoen.
De Duitse ploeg staat op de vijftiende plaats in de 2.Bundesliga en begon sterker dan FC Groningen aan de wedstrijd. Toch was het de ploeg van Van der Ree die op voorsprong kwam, nadat Liam van Gelderen in het strafschopgebied werd neergelegd. Ragnar Oratmangoen benutte de penalty. Het was tevens de eerste keer dat FC Groningen in buurt van de Duitse goal kwam. Het spelbeeld veranderde daarna niet veel. Bielefeld bleef sterker, maar wist net als FC Groningen niet veel kansen te creëren. Janni Serria was er namens de thuisploeg nog het dichtste bij, maar hij schoot van dichtbij hoog over de goal van Peter Leeuwenburgh.

Gelijkmaker eerst afgekeurd

Na rust maakte Nordin Musampa zijn rentree. De verdediger, die al wat minuten bij de beloften maakte, kwam in de ploeg voor Jetro Willems. In de tweede helft kwam FC Groningen er wederom nauwelijks aan te pas. De Duitsers bleven beter en dachten na rust al snel op gelijke hoogte te komen, maar een doelpunt werd afgekeurd vanwege buitenspel. Een kwartier voor tijd kwam de gelijkmaker toch op het bord. Vanaf de linkerkant kwam een goede voorzet die makkelijk kon worden binnengeschoten door Sebastian Vasiliadis 1-1.
FC Groningen komt dit weekend vanwege interlandvoetbal niet in actie en hervat volgende week zondag de competitie met een uitwedstrijd tegen Fortuna Sittard.
Opstelling FC Groningen: Leeuwenburgh, Van Gelderen, Chalus, Sorensen, Willems, Pelupessy, Oratmangoen, Slor (85' Van Kaam), Schreuders, Määttä (58' Krüger), Manu (45' Turay).