Lukkien maakt seizoen af bij FC Emmen: 'Voldoende draagvlak'

Dick Lukkien
Dick Lukkien © ANP
Dick Lukkien staat tot en met het einde van het seizoen voor de groep als trainer van FC Emmen. De toekomstige trainer van FC Groningen heeft volgens technisch manager Mike Willems voldoende draagvlak binnen de Drentse club om het seizoen af te maken.
Afgelopen zondag werd bekend dat Lukkien vanaf de zomer naar FC Groningen vertrekt. Volgens Willems zijn er na die bekendmaking diverse gesprekken gevoerd met onder meer Lukkien en de spelersgroep.
'Na deze gesprekken hebben wij geconstateerd dat er in alle geledingen voldoende draagvlak is om met Dick het seizoen af te maken', zegt Willems op de website van FC Emmen.

'Honderd procent inzet'

Volgens Lukkien verandert er niets aan de huidige situatie bij FC Emmen nadat hij voor FC Groningen koos. Beide clubs zijn verwikkeld in een hevige degradatiestrijd: FC Emmen staat nu met 21 punten op de zestiende plaats, FC Groningen met vier punten minder daaronder. Alleen SC Cambuur heeft nog minder punten (16).
'Ik geef sinds ik hier ben begonnen als trainer alles wat ik heb en dat blijf ik ook de komende maanden doen. Ik wil het seizoen goed afsluiten en samen met mijn staf, alle andere collega’s en alle supporters gaan we ons daar honderd procent voor inzetten.'

Nieuwe assistent-trainers

Komend seizoen gaat FC Groningen naast Lukkien als hoofdtrainer ook twee nieuwe assistent-trainers aanstellen. De huidige assistenten Alfons Arts en Gert Peter de Gunst keren na dit seizoen niet terug in de staf van de eerste selectie.