Topklasse ver weg voor Be Quick

GRONINGEN - Be Quick 1887 uit Groningen is de nacompetitie om één plek in de zondagtopklasse zaterdagavond slecht begonnen. De Good Old verloor op de Esserberg met 1-0 van WKE uit Emmen.
De thuisploeg kreeg al in de derde minuut de grootste kans van de wedstrijd. De inzet van Willem Lanjouw werd geblokt. Na een kwartiertje spelen schoot Steven de Blok namens WKE op de lat. Be Quick had het meeste balbezit voor rust en had in die fase ook overwicht. Over en weer wel een aantal kleine mogelijkheden, maar gescoord werd er niet voor de pauze.
In de tweede helft was het aan een aantal goede reddingen van doelman Gijs Koopmans te danken dat het lang 0-0 bleef. De ploeg van trainer Marcel Groninger speelde beduidend minder dan voor de pauze. WKE kreeg via Erik Eleveld en Jan Hooiveld goede kansen, maar Koopmans vervulde een glansrol.
In de 72e minuut ging het mis voor Be Quick. Anton Jongsma kreeg alle ruimte en schoot vanaf een meter of zestien raak. In de slotfase probeerde de thuisploeg de gelijkmaker nog te forceren. Koopmans ging zelfs mee naar voren, maar gescoord werd er niet meer door Be Quick.
Gevolg is dat Be Quick het niet meer in eigen hand heeft. Er moet donderdag in Meppel sowieso gewonnen worden van Alcides. Gebeurt dat dan zijn de Groningers afhankelijk van de uitslag van het duel tussen WKE en Alcides.