Vindicat-ganzen hebben nieuw onderkomen: 'Ze vertonen weer normaal ganzengedrag'

De ganzen dobberen rond in hun nieuwe vijver
De ganzen dobberen rond in hun nieuwe vijver © Eigen foto
De ganzen die eerder deze maand uit een studentenhuis in Stad werden gered, hebben een nieuw onderkomen gekregen. De nieuwe locatie wordt niet bekendgemaakt. De Dierenambulance meldt alleen dat het gaat om 'een plek bij mensen met een grote tuin en een vijver'. Marian Ubels van Dierenambulance Groningen noemt het een paradijsje.
Doodsbang werden de ganzen uit het studentenhuis gehaald, waar ze werden gehouden door leden van studentvereniging Vindicat. Ze verbleven twee dagen bij de Dierenambulance, waarna ze naar Bikers for Animals gingen. Daar konden ze rustig in bad, kregen ze de juiste voeding en de tijd om aan te sterken.
Inmiddels verblijven de ganzen op hun nieuwe onderkomen. De locatie wordt niet bekendgemaakt, 'zodat mensen daar niet heengaan. We willen de nieuwe eigenaren geen overlast bezorgen', zegt Ubels. De eigenaar van het nieuwe onderkomen meldde zich eerder deze week bij René Perdok van Bikers for Animals.

Een hele grote vijver

'Het ziet er zo mooi uit', weet Ubels, die veel contact heeft met Perdok. 'Een hele grote vijver, een stuk land...' Op video's die ze kreeg kon ze ook zien dat de ganzen hun kop weer onder water durven te steken en normaal ganzengedrag vertonen. Dat deed haar goed.
De ganzen vertonen weer normaal ganzengedrag
De ganzen vertonen weer normaal ganzengedrag © Eigen foto
'Die mensen wonen daar zelf ook, dus ze kunnen een vast plekje maken voor graan en andijvie', aldus Ubels. De eerste dagen zijn de ganzen binnengehouden, zodat ze leren waar hun voedselplek is. 'Als ze dan in de vijver zijn, weten ze ook waar ze heen moeten voor hun voedsel.'