112-nieuws vrijdag 24 maart: Bedrijfsbus uit de bocht in Bellingwolde • Slecht één motorvoertuig door keuring

De bedrijfsbus in Bellingwolde
De bedrijfsbus in Bellingwolde © 112Groningen
In dit liveblog houden we je deze vrijdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Groningen. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.
De nieuwste update staat bovenaan.

23.30: Bedrijfsbus vliegt uit de bocht in Bellingwolde

Op de Sportweg in Bellingwolde is vrijdagavond een bedrijfsbus uit de bocht gevlogen. Het voertuig kwam tot stilstand tegen een boom en belandde half op z'n zij in een sloot.
Of er bij het ongeval gewonden zijn gevallen is niet bekend.

23.05: Slecht één motorvoertuig ongeschonden door RDW-keuring in Stad

De politie heeft donderdagavond samen met de Rijksdienst voor het Wegverkeer een controle gehouden op motorvoertuigen. Er werden in totaal 23 gecontroleerd. Slechts één motorvoertuig kwam ongeschonden door de keuring.
De politie schreef in totaal 53 processen-verbaal uit. Daaronder vijftien voor een WOK-melding (voldoet niet aan wettelijke eisen), zeven voor geluidsoverschrijding, drie voor rijden zonder rijbewijs en één voor rijden onder invloed.

21.10: Politie zoekt getuigen van scooterongeval op 16 maart

De politie zoekt getuigen van een ongeval met een scooter en een auto op het Zuiderdiep in Stad, op 16 maart jongstleden. De bestuurder van de scooter raakte daarbij gewond, een automobilist verliet de plek van het ongeval. De aanrijding vond die avond tussen 21.00 en 21.15 uur plaats.
'Mogelijk ging het om een auto met buitenlandse kentekenplaten', aldus de politie.

16.45: Politie rukt uit voor melding schietincident in Ten Boer

Aan de Gaykingastraat heeft rond half vijf een schietincident plaatsgevonden. De hulpdiensten zijn onder meer met een politiehelikopter, een ambulance en meerdere politieauto's ter plaatse.
De politie op de plaats van de mogelijke schietpartij
De politie op de plaats van de mogelijke schietpartij © ProNews

09.35: N33 weer open na reparatie vangrail (update)

De N33 tussen Veendam en Zuidbroek was vanmorgen gedeeltelijk dicht door een reparatie aan de vangrail. Door een eerder ongeval was de vangrail beschadigd geraakt. Rijkswaterstaat heeft de geleiderails laten repareren. Het verkeer vanaf Veendam richting de Eemshaven werd omgeleid. Een luisteraar van Radio Noord meldt dat de weg inmiddels weer open is.

09.30: Hennepkwekerij in Sellingen opgerold

De politie Westerwolde heeft donderdag een hennepkwekerij opgerold. Het ging om ongeveer driehonderd planten die zijn aangetroffen. Het pand is ontruimd. De politie kwam de hennepkwekerij op het spoor via een anonieme melding.