Keepers Leeuwenburgh en De Boer vertrekken bij FC Groningen

Peter Leeuwenburgh
Peter Leeuwenburgh © ANP
FC Groningen neemt na dit seizoen afscheid van Peter Leeuwenburgh en Jan de Boer. Beide (reserve)doelmannen gaan op zoek naar een nieuwe club.
De 29-jarige Peter Leeuwenburgh kwam in de zomer van 2021 naar FC Groningen. Hij werd aangetrokken als eerste doelman en speelde vorig seizoen elke wedstrijd. Sinds dit seizoen belandde hij op de bank, omdat Michael Verrips de concurrentiestrijd won. Leeuwenburgh speelde tot nu toe veertig officiële wedstrijden voor de FC.
'Ik kwam vanuit Zuid-Afrika terug naar Nederland om een droom te verwezenlijken: spelen in de Eredivisie. Ik ben FC Groningen dankbaar voor die kans en voor de afgelopen twee seizoenen', vertelt Leeuwenburgh op de website van de FC.
Jan de Boer in actie voor FC Groningen
Jan de Boer in actie voor FC Groningen © Orange Pictures

'Wekelijks onder de lat'

Ook Jan de Boer gaat op zoek naar een club waar hij eerste keeper hoopt te worden. De 22-jarige doelman staat sinds de zomer van 2019 onder contract bij de FC. De Boer keepte tot nu toe twee officiële duels voor FC Groningen: één keer in de competitie tegen PSV dit seizoen, waarin hij een hoofdrol vertolkte en in het bekerduel tegen Dordrecht.
'De wedstrijd tegen PSV is een fantastische herinnering en heeft mij het gevoel gegeven dat ik voor mijn kansen moet gaan om elders wekelijks onder de lat te staan. Er is voldoende interesse van andere clubs en ik wil een volgende kans om eerste keeper te worden met beide handen aangrijpen', zegt De Boer.

Ook afscheid assistent-trainers

Eerder deze week maakte FC Groningen bekend dat de club op zoek gaat naar twee nieuwe assistent-trainers. De huidige assistenten Alfons Arts en Gert Peter de Gunst keren na dit seizoen niet terug in de staf van de eerste selectie.