Donar met debuterende Branch boekt in België knappe zege op Spirou Basket

Viktor Gaddefors was goed voor zestien punten en zes rebounds
Viktor Gaddefors was goed voor zestien punten en zes rebounds © ANP
De basketballers van Donar hebben in het Belgische Charleroi opnieuw een zege geboekt in de Elite Gold. De Groningers wonnen met drie punten verschil van Spirou Basket: 68-71.
Bij Donar maakte de Amerikaan Steph Branch zijn debuut. Daarentegen deed Vernon Taylor niet mee, vanwege een voetblessure die hij opliep in het vorige duel tegen Limburg United.

Sterke start

De ploeg van coach Andrej Stimac ging sterk van start. Na het eerste kwart stond het 13-21. Halverwege was het verschil opgelopen tot tien punten in het voordeel van de Groningers: 25-35.
In het derde kwart kwamen de Belgen sterk terug. Na drie kwarten stond Spirou zelfs een puntje voor: 49-48. In het laatste bedrijf nam Donar weer het initiatief. Het bleef lang spannend, maar de Groningers wisten de tweede zege in de Elite Gold knap veilig te stellen.

Brandwijk opnieuw ‘hot’

Willem Brandwijk was net als in het vorige duel topscorer met zeventien punten. Daarnaast pakte hij negen rebounds. Brandwijk viel extra op met vier driepunters uit vijf pogingen. Viktor Gaddefors was goed voor zestien punten en zes rebounds.
De debutant, Steph Branch, maakte dertien punten in 23 minuten.
Programma
Woensdagavond speelt Donar vanaf 20.00 uur het volgende duel in de Elite Gold, thuis tegen Telenet Giants Antwerpen. Dat duel is weer live te volgen via een stream van RTV Noord.