Leekster Eagles al zes wedstrijden ongeslagen

Karim Layeb (11) scoort tegen AGOVV (archief)
Karim Layeb (11) scoort tegen AGOVV (archief) © Antje van der Wal/Leekster Eagles
Leekster Eagles/Amysoft is al zes wedstrijden ongeslagen. Het team staat door de goede resultaten op de tweede plaats in de degradatiegroep van de Eredivisie.
De afgelopen weken werd er vier keer gewonnen en twee keer gelijkgespeeld. Vrijdagavond nam Leekster Eagles de drie punten mee uit Apeldoorn. Het werd 6-5 tegen AGOVV.

Tot het einde spannend

Het duel bleef tot het eind toe spannend. Nadat Fabio de Matos Fernandes de Leeksters naar 6-4 had geschoten, kwam de thuisploeg elf seconden voor tijd toch weer dichtbij. De gelijkmaker zat er niet meer in voor AGOVV.
Dat lukte in de eerste helft wel drie keer nadat Leekster Eagles op voorsprong was gekomen door doelpunten van Bilal Boundati en twee treffers van Stan van der Wal. Yoshua St. Juste bepaalde de ruststand op 4-3.

Penalty gestopt

Doelman Tarick Kalsbeek voorkwam in de tweede helft de 4-4 door een penalty te stoppen en bovendien wist hij ook nog de rebound te keren. Getuar Derguti maakte vervolgens de vijfde treffer. Daarna volgde nog een spannende slotfase waarin Leekster Eagles de betere ploeg was.