Centrummanager Winschoten vertrekt en krijgt geen opvolger

Een verlaten winkelstraat in Winschoten in de zomer van 2020
Een verlaten winkelstraat in Winschoten in de zomer van 2020 © Sander Slager/ RTV Noord
Edwin Boomstra stopt per 1 mei als centrummanager van Winschoten. Dat is de uitkomst van een evaluatie met de Stichting Ondernemersfonds Centrum Winschoten. Er wordt niet gezocht naar een opvolger.
Boomstra begon in september 2022 als centrummanager in de Molenstad. Hij deed dat een dag per week, maar dat is 'niet toereikend is om de functie van City Manager van Winschoten te bekleden', laten zowel Boomstra als Stichting Ondernemersfonds Centrum Winschoten in een verklaring weten.
Penningmeester Pascal Meinders voegt daar desgevraagd aan toe: 'Winschoten is complex, en er is heel veel te doen. Het gewenste resultaat was er na een half jaar niet.'

'Verbindende schakel'

Beide partijen hebben volgens de verklaring uiteindelijk 'in goed overleg' besloten de functie van binnenstadmanager op te heffen. Alle activiteiten die gepland stonden in Winschoten, gaan vooralsnog door. De stichting zoekt intussen hoe de stad, ook na 1 mei, een plek kan blijven voor activiteiten en evenementen.
Boomstra liet bij zijn aantreden weten een 'verbindende schakel te willen zijn tussen de binnenstadondernemers, zoals winkeliers, horeca, vastgoed, gemeente en andere belanghebbenden van een binnenstad.'
Verder zei hij 'meer sfeer en beleving' te willen in het centrum. 'Omdat het beter kan, uiteraard.'